Στα στέκια των λογοτεχνών στην Πλάκα -Εκεί που σύχναζαν Σεφέρης, Λουντέμης, Παπαδιαμάντης

1039

Ξεκινώντας από την ιστορική οδό Τριπόδων θα ανακαλύψουμε τις ταβέρνες και τα στέκια λογοτεχνών και διάσημων επισκεπτών της περιοχής της Πλάκας.

Την Κυριακή 28 Μαΐου στις 11.30 το πρωί το Greek Cultural Institute και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν έναν περίπατο στην Πλάκα.

Μέσα από κείμενα λογοτεχνών και μαρτυρίες ταξιδεύουμε πίσω στο χρόνο για να ανακαλύψουμε τις αγαπημένες γωνιές και τα στέκια των λογοτεχνών στην παλιά Αθήνα, αλλά και να λάβουμε απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως:
-Ποιο ήταν το πάθημα του Παπαδιαμάντη;
-Ποια ήταν η αγαπημένη ταβέρνα της ομάδας του «Ίκαρου»;
-Σε ποια ταβέρνα πήγαινε ο Χάμφρει Μπόγκαρτ;
-Πού τραγουδούσε ο Μενέλαος Λουντέμης;
-Που σύχναζε ο Γκράχαμ Γκριν;

Αυτές και άλλες ερωτήσεις και οι αναπάντεχες απαντήσεις σε έναν περίπατο με οδηγό τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Κώστα Στοφόρο.

Ομορφες εικόνες έρχονται στο μυαλό μέσα από λόγια της Λητούς και του Αγγελου Κατακουζινού. «…Πηγαίναμε μεγάλη παρέα στην Πλάκα, στον Πλάτανο.
Το καλοκαίρι έξω, κάτω από το μεγάλο πλάτανο, το χειμώνα στο πατάρι.
Ο Σεφέρης, ο Θεοτοκάς, ο Παπανούτσος, ο Κατσίμπαλης, ο Καραντώνης, ο Πικιώνης… Με τη ξανθιά ρετσίνα, τι κέφια, τι γέλια, τι πειράγματα, τι όμορφες και έξυπνες κουβέντες… Μετά παίρναμε τα σοκάκια της Πλάκας, τραγουδώντας και απαγγέλοντας…».

Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά 10 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο ξενάγηση στο Μουσείο.
Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 2103250341

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης-Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα 210 3250341

Πηγή: iefimerida