Στην Ανθή Ευστρατιάδου η καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη

2346

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Η Ανθή Ευστρατιάδου είναι η φετινή νικήτρια των 11ων Θεατρικών Βραβείων Μελίνα Μερκούρη.

Η ηθοποιός βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στην παράσταση «Ο Αδαής και ο Παράφρων» του Thomas Bernhard, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, που παρουσιάστηκε στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την προηγούμενη χρονιά.

Η Ανθή θα λάβει χρηματικό έπαθλο 3000 ευρώ, ενώ της παραδόθηκε η καρφίτσα της αείμνηστης Μελίνας, μέχρι να έρθει η στιγμή που θα την παραδώσει σε ένα χρόνο στην επόμενη νικήτρια. Οι υπόλοιπες υποψήφιες για το 2016 ήταν οι: Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη, Kατερίνα Μαυρογεώργη και Ελίνα Ρίζου.

Παρακάτω η σχετική ανακοίνωση της σελίδας “Μελίνα Μερκούρη” στο Facebook:

“Το 11ο «Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη» για την θεατρική περίοδο 2016 απονεμήθηκε ομόφωνα από την επιτροπή που αποτελείται από τους Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρο), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρη Λιγνάδη και Ρένη Πιττακή στην Ανθή Ευστρατιάδου για το έργο «Ο Αδαής και ο Παράφρων» του Τόμας Μπέρνχαρντ, μετάφραση Γιώργος Δεπάστας, σκηνοθεσία Γιάννος Περλέγκας. Η παρουσίαση της βραδιάς έγινε από τον Δημήτρη Λιγνάδη. Κατά τη διάρκεια της απονομής παρουσιάστηκε επετειακό φιλμ για την δράση της Μελίνας Μερκούρη στη διάρκεια της δικτατορίας με ζωντανή μουσική επένδυση από τον συνθέτη Αντώνη Παπακωνσταντίνου.”