Στο έλεος της κακοκαιρίας – Καταστροφές, χείμαρροι, πλημμύρες, πτώσεις δέντρων

580

Πλημμύρες, πτώσεις δέντρων, κατεστραμμένα σπίτια και αυτοκίνητα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας.

Καταστροφές στη Μυτιλήνη

Στη Μυτιλήνη εχουν δημιουργηθεί προβλήματα από κατολισθήσεις, οι δρόμοι του νησιού πλημμύρισαν, ενώ οι χείμαρροι κατέστρεψαν δρόμους.

Σε ποτάμι μετατράπηκε και ο κεντρικός δρόμος στην Αγία Παρασκευή, αλλά και δρόμοι στο Πλωμάρι. Λάσπη και πέτρες κατέβασε το νερό της βροχής στην Πλαγιά όπου πλημύρισαν σπίτια και μαγαζιά.

Βράχια έπεσαν σε σπίτια

Μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης, πολλοί δρόμοι είχαν μετατραπεί σε λίμνες.

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο πέτρες και λάσπη μεταφέρθηκαν στο οδόστρωμα στην Παγανή, στα Θέρμα, στο δρόμο προς Κουντορουδιά, αλλά και στο βόρειο μέρος του νησιού, στην Καλλονή, στην Πέτρα και στο Μόλυβο, ενώ κοντέινερ παρασύρθηκαν και έπεσαν στη θάλασσα.

Χανιά

Με ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες η κακοκαιρία έπληξε από τα Δυτικά την Κρήτη. Προβλήματα εντοπίστηκαν στην πόλη των Χανίων, με πτώσεις δέντρων και πλημμυρισμένους δρόμους ενώ ανάλογα προβλήματα εντοπίζονται στον Δήμο Πλατανιά και σε περιοχές του Ρεθύμνου.

Κυκλοφοριακό πρόβλημα προκλήθηκαν από πτώσεις δέντρων ενώ πολλά σημεία των παράδρομων της εθνικής οδού πλημμύρησαν μεταξύ του Βαμβακόπουλου και των Μουρνιών δειμιουργώντας χειμάρρους σε πολλά σημεία.

Προβλήματα, κυρίως στις μετακινήσεις, προκάλεσε η κακοκαιρία και στο Ρέθυμνο, καθώς πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν ενώ στην περιοχή του Κουμπέ, απέναντι από το στρατόπεδο, ο δρόμος που οδηγεί στο Πανόραμα έχει σχεδόν κλείσει.

φωτογραφίες: Kriti24.grφωτο: Kriti24.gr

Ροδόπη

Η στάθμη στον ποταμό Τραύο ήταν στο όριο με αποτέλεσμα  τα νερά που κατέβαιναν προς το ποτάμι, έβρισκαν δίοδο προς τις γύρω περιοχές.

Απο τα ορμητικά νερά πλημμύρισαν δρόμοι, αγροτικές περιοχές και η εκκλησία της Φανερωμένης.

φωτο: xronos.gr