Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για το ροτβάιλερ που σκότωσε βρέφος στα Γλυκά Νερά

641

Συγκλονίζουν οι πληροφορίες για το θάνατο του βρέφους που δέχτηκε επίθεση από το ροτβάιλερ της οικογένειας στα Γλυκά Νερά.

Η μητέρα του δύο μηνών μωρού συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο μαζί με τον σύζυγό της, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι στη συνέχεια.

Τι κατέθεσε η μητέρα του βρέφους

Όπως κατέθεσε το απόγευμα της Πέμπτης η μητέρα, το σκυλί αγρίεψε, έσκισε τη σήτα και μπήκε μέσα στο σαλόνι, αρπάζοντας το μωρό.

«Το άρπαξε και άρχισε να το χτυπάει σε τοίχους και έπιπλα. Το κρατούσε με το στόμα του και κατάφερα να το βγάλω και να το μεταφέρω στο νοσοκομείο», είπε στις Αρχές η μητέρα του βρέφους. Εκεί οι γιατροί είδαν σοκαρισμένοι τα τραύματα του μωρού και για περίπου 30 λεπτά προσπάθησαν να το κρατήσουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς ήταν ήδη αργά.

«Δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις», είπε ο αναπληρωτής διοικητής του Παίδων Πεντέλης.

Zήλευε το βρέφος το ροτβάιλερ

Το σκυλί φαίνεται πως ζήλευε το μικρό κοριτσάκι της οικογένειας, κάτι που οι γονείς του είχαν αντιληφθεί και γι’ αυτό το είχαν περιορίσει σε έναν πολύ μικρό χώρο, στο πίσω μπαλκόνι του σπιτιού τους. Ωστόσο, αυτό σύμφωνα με τους γείτονες, ήταν συνεχώς αγριεμένο και γάβγιζε.

«Είδα την γυναίκα να τρέχει με το μωρό αγκαλιά και να φεύγει. Το σκυλί που έχουν είναι πολύ άγριο», δήλωσε γείτονας στο Open.

Μία άλλη γειτόνισσα σχολίασε: «Γάβγιζε κάθε μέρα, όλη μέρα ως το βράδυ. Προφανώς το σκυλί δεν είχε μεγάλη επαφή με τον έξω κόσμο».

Πάντως ακόμη διίστανται οι απόψειςγια το αν το σκυλί ήταν ήσυχο ή όχι, καθώς άλλοι γείτονες ανέφεραν πως γάβγιζε μόνο σε άλλα σκυλιά.

Σύμφωνα με τους γείτονες, η οικογένεια δεν έβγαζε συχνά το σκυλί για βόλτα και όταν το έκανε,  αυτό γινόταν χωρίς να έχουν μαζί τους τα παιδιά.

Υπενθυμίζεται πως το μωρό αυτό ήταν το τέταρτο της οικογένειας, που έχει άλλα τρία αγόρια, τα οποία ο πατέρας τους τα πήγαινε στο σχολείο εκείνη την ώρα.

Τα τρία αγόρια της οικογένειας δεν έχουν ενημερωθεί για το τι έχει συμβεί στη μικρή τους αδελφούλα, κάτι που θα γίνει με την βοήθεια ειδικού ψυχολόγου.

Οπως ανέφεραν οι γείτονες του ζευγαριού, η μητέρα του βρέφους, νοσηλεύτρια στο επάγγελμα, προσπαθούσε πολύ να κάνει ένα κοριτσάκι και τα κατάφερε, παρά το γεγονός ότι είχε έναν πολύ δύσκολο τοκετό και χρειάστηκε και χειρουργείο.

Πηγή:in.gr,open