Τα 6 βήματα για να γίνετε εκατομμυριούχος

853

 

Σύμφωνα με τον Ντάνιελ Αλάι, ένας άνθρωπος είναι μόλις 6 βήματα μακριά από το να γίνει πλούσιος με τον δρόμο να είναι εύκολος για όποιον παραδεχθεί τον σκοπό του. Σύμφωνα με τον Ντάνιελ, ο οποίος στα 24 του έγινε εκατομμυριούχος, το να γίνει κάποιος πλούσιος παρεμποδίζεται από τη δικαιολογία των αποφάσεων, τους περιορισμούς και τις οπισθοδρομήσεις.

«Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε τόσο στον εαυτό σας, όσο και σε εκείνους που σας στηρίζουν πως θα κάνετε ό,τι χρειαστεί για το καταφέρετε», υποστηρίζει.

Γι” αυτό τον σκοπό, ο Ντάνιελ μοιράζεται, μέσω του Business Insider, τις 6 συμβουλές του:

Δώστε υποσχέσεις

Προκειμένου να επιτύχετε τους στόχους σας, θα πρέπει να δίνετε υποσχέσεις σε όλους όσους γνωρίζετε. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος, για να βάλετε τον εαυτό σας μπροστά σε ευθύνες. Δεν είναι δύσκολο να βρείτε έναν στόχο, το δύσκολο είναι να τον κυνηγήσετε. Η υπόσχεση σε φίλους και γνωστούς, σας κάνει να θέλετε να φέρετε εις πέρας την προσπάθειά σας.

Κατά την διαδικασία του να γίνετε πλούσιοι, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω, που είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν, ειδικά αν έχετε φιλοδοξίες.

Οι άνθρωποι που αναζητάτε, επίσης, σας ψάχνουν.

Δεχτείτε τον εαυτό σας

Πώς θέλετε να σας αποδεχθούν οι άλλοι, αν πρώτα εσείς δεν έχετε δεχθεί τον εαυτό σας. Για να αποδεχθείτε τον εαυτό σας, πρέπει να αναγνωρίσετε τα καλά σας σημεία και να τα βελτιώσετε. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεπεράσετε τους φόβους σας, θα ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας, θα αντιμετωπίσετε την κριτική και την απόρριψη. Αν πιστεύετε στον εαυτό σας, όλοι πιστεύουν σε εσάς.

Χειριστείτε τα οικονομικά σας

Αν θέλετε περισσότερα χρήματα, αναλάβετε την ευθύνη των οικονομικών σας. Πολλοί δεν θέλουν να ασχολούνται με τα οικονομικά τους, δίνοντας τις οικονομικές τους ευθύνες σε άλλους. Σε μία μελέτη ανακάλυψα πως το 76% των ανθρώπων αδυνατεί να ελέγξει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς σε καθημερινή βάση. Ποιος μπορεί να έχει περισσότερα χρήματα, αν δεν ξέρει τι έχει;

Η ανευθυνότητα είναι ένας από τους λόγους, που τα οικονομικά κάποιου δεν μπορούν να «ανθίσουν».

Ξεπεράστε τις αντιξοότητες

Κάθε φορά που περνάτε δύσκολα κάντε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας: «Πώς μπορώ να μετατρέψω την αντιξοότητα σε ευκαιρία;».

Οι δυσκολίες είναι ευκαιρίες να αλλάξουμε τη ζωή μας. Μας βοηθούν να πραγματοποιήσουμε θετικές αλλαγές, τελειοποιώντας την προσέγγισή μας.

Μια φορά μου ζητήθηκε να δώσω μια ομιλία. Είχα εμπειρία στο θέμα και αισθανόμουν αρκετά σίγουρος. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας, άρχισα να ιδρώνω και να μην μπορώ να μιλήσω. Εκείνη την ημέρα, αποφάσισα να γίνω καλύτερος δημόσιος ομιλητής. Σήμερα έχω φτάσει να μιλάω σε χιλιάδες ανθρώπους.

Βρείτε τον χώρο σας

Αν θέλετε να γίνετε εκατομμυριούχος, θα πρέπει να βρείτε τον χώρο σας. Μερικοί άνθρωποι, που μου στέλνουν γράμματα, ζουν σε χώρες του Τρίτου Κόσμους, ενώ άλλοι δουλεύουν 80 ώρες την εβδομάδα. Μερικοί φοιτητές μου γράφουν πως τελείωσαν τον πρώτο χρόνο στο κολέγιο και αναρωτιούνται πως θα «βγάλουν» τα επόμενα τρία χρόνια.

Η καλύτερη συμβουλή που πήρα ποτέ ήταν από τον προπονητή μου, ο οποίος απλά μου είπε: «Βρες τη θέση σου». Αν ήθελα να κάνω τα πράγματα να συμβούν, έπρεπε να κινηθώ έξω από τον χώρο μου και να αφήσω τις δικαιολογίες στην άκρη. Την ίδια χρονιά, βρήκα δουλειά σε μια βιομηχανία, που μου εξασφάλιζε εισόδημα και επιρροή.

Συμβουλευτείτε έναν καθοδηγητή

Μπορεί να διαβάζετε βιβλία, να παρακολουθείτε βίντεο και να μελετάτε, αλλά αν θέλετε να επιτύχετε, χρειάζεστε έναν προπονητή. Θα πρέπει να επενδύσετε χρόνο και χρήμα, για να φτάσετε σε άλλο επίπεδο. Το coaching μπορεί να γίνει από ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες.

Μια σοφή συμβουλή μπορεί να έρθει από τους γονείς και τους φίλους σας, αλλά ο επαγγελματίας θα είναι αυτός που θα την εκτοξεύσει.

πηγή:toxrima.gr