Τα ομορφότερα χωριά του κόσμου

2801

Γράφει η Θεοδώρα Χίσκου

Μια έρευνα του World Health Organization έδειξε ότι το 54% του συνολικού πληθυσμού κατοικεί σε μεγαλουπόλεις. Δηλαδή, από τα 7 δισεκατομμύρια, τα 4 δισεκατομμύρια κατοικούν σε μεγάλες πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, το Τόκιο και το Παρίσι.

Τι συμβαίνει, όμως με εκείνους που έχουν επιλέξει τον προσωπικό τους παράδεισο, μακριά από τον εκσυγχρονισμό; Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν διαλέξει να ζουν γαλήνια και να απολαμβάνουν τη ζωή με πιο χαλαρούς ρυθμούς, χωρίς άγχος και στρες. Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα ομορφότερα χωριά του κόσμου που ίσως και να τα ζηλέψετε λίγο…

Shirakawa-gō, Ιαπωνία

Το μικρό χωριουδάκι του Shirakawa-gō, έχει πληθυσμό 2.000 κατοίκους, είναι χτισμένο από τον 19ο αιώνα και βρίσκεται στην κεντρική Ιαπωνία, κοντά στην κορυφή του βουνού Haku στο βουνό  Ryōhaku.

 

Αλμπερομπέλο, Ιταλία

Το Alberobello, είναι μικρή ιταλική πόλη στην επαρχία του Μπάρι, στην Απουλία, στη νοτιοανατολική Ιταλία και είναι διάσημο για τις μοναδικές κατοικίες του με τις κωνικές στέγες, οι οποίες είναι γνωστές ως “Τρούλοι”.  Ο δήμος τον Νοέμβριο του 2014 είχε 10.811 κατοίκους.

 

Júzcar, Ισπανία

Το μικρό Ανδαλουσιανό χωριό περιλαμβάνει μικρά κτήρια, τα οποία είναι βαμμένα ομοιόμορφα μπλε και έχει μόλις 300 μόνιμους κατοίκους.

 

Χάλστατ, Αυστρία

Το Χάλστατ είναι χωριό στην περιοχή Salzkammergut στο αυστριακό κρατίδιο της Άνω Αυστρίας και είναι χτισμένο σε απότομη όχθη της ομώνυμης λίμνης Hallstättersee. Στο χώρο αυτό αναπτύχθηκε στην πρώιμη εποχή του σιδήρου ο «πολιτισμός του Χάλστατ». To Χάλστατ είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός λόγω της μοναδικότητας του τοπίου του, που συνδυάζει την ιστορική αρχιτεκτονική του γραφικού οικισμού, τη λίμνη και τα ψηλά βουνά που την περιβάλλουν καθώς και τα πλούσια προϊστορικά, ιστορικά, αρχαιολογικά και πολιτιστικά αξιοθέατα της περιοχής και της δυνατότητας για χειμερινά σπορ. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 το Χάλστατ είχε 946 κατοίκους.

 

Vlkolínec, Σλοβακία

Χτισμένο τον 14ο αιώνα το χωριό Vlkolínec, αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από ξύλινες αρχιτεκτονικές δομές.

 

Bibury, Αγγλία

Από αρκετούς θεωρείται ως το πιο όμορφο χωριό στην Αγγλία και βρίσκεται κοντά στον ποταμό Coln, στη γεμάτη λόφους Κεντρική Αγγλία, στην επαρχία του Γκλούστερσαιρ, διάσημο για τα μεσαιωνικά σπίτια και το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο που το περιβάλλει.

Τα χρωματιστά γραφικά, πέτρινα σπίτια χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα.

 

Reine, Νορβηγία

Bρίσκεται στη βόρεια ακτή της Νορβηγίας, πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, και αριθμεί μόλις 342 κατοίκους. Επιλέχθηκε, μάλιστα, πρόσφατα ως το “ωραιότερο νορβηγικό χωριό”, κερδίζοντας γερούς αντιπάλους στα σημεία.