Τα «προεδρικά» κατοικίδια…του “Λευκού Οίκου”!

1715

Γράφει ο Κώστας Λάσκαρης

admin-ajax

 


O Ντόναλντ Τράμπ ανέλαβε & επισήμως τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ (στις 20/1/2017). Πήρε τη σκυτάλη από τον Μπάρακ Ομπάμα αλλά τα ερωτήματα ακόμα πολλά για τις πραγματικές του διαθέσεις, για τις πολλά υποσχόμενες ηγετικές του ικανότητες, την κυβερνητική του επάρκεια αλλά & για το πώς θα διαχειριστεί την εξουσία ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αλλά ας περάσουμε στα πιο σοβαρά ζητήματα… Απορίες “πλανώνται” σχετικά με το αν προτίθεται να πάρει κάποιο συμπαθές τετράποδο μαζί του, τώρα που θα μετακομίσει στον Λευκό Οίκο όπως έπραξαν και οι προκάτοχοι του; Γιατί στις ΗΠΑ και τα «πρώτα κατοικίδια» της χώρας έχουν τη δική τους σημασία, έστω & συμβολική.


 

αρχείο λήψης

 

Χαρακτηριστικά ο Χάρι Τρούμαν ήταν ο 33ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είχε πει «Αν θες έναν φίλο στην Ουάσινγκτον, πάρε σκύλο»


 

Οι απερχόμενοι πρόεδροι στην πλειονότητα τους – είχαν τουλάχιστον ένα κατοικίδιο & οι περισσότεροι ακολούθησαν τη… γραμμή Τρούμαν! Υπήρξαν όμως κάποιοι από όσους πέρασαν από το “Οβάλ Γραφείο” με κάπως πιο ασυνήθιστες επιλογές. Για παράδειγμα, ο Τζον Κουίνσι Ανταμς & ο Χέρμπερτ Χούβερ επέλεξαν αλιγάτορες ως κατοικίδιο, όσο ήταν πρόεδροι των ΗΠΑ. Από την άλλη, η οικογένεια του Θίοντορ Ρούσβελτ προτίμησαν μία αρκούδα, έναν παπαγάλο μακάο & μία ύαινα, μεταξύ άλλων ζώων.

Δεκαετίες πριν ήταν κάτι το σύνηθες οι πρόεδροι να εκτρέφουν ζώα στον Λευκό Οίκο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γουίλιαμ Ταφτ που ήταν ο τελευταίος που είχε αγελάδα εκεί, ενώ και ο Γούντροου Ουίλσον διατηρούσε ένα κοπάδι από πρόβατα στον Λευκό Οίκο, κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ τα έσοδα από την πώληση του μαλλιού διέθετε στον Ερυθρό Σταυρό.


  • Παρά τις ασυνήθιστες επιλογές Αμερικανών Προέδρων – σκύλος κατείχε τα σκήπτρα της πιο δημοφιλούς επιλογής ως «πρώτο κατοικίδιο». Κάποιοι Αμερικανοί πρόεδροι θεωρούσαν τον σκύλο ως την πλέον ιδανική επιλογή. Ενώ για τους περισσότερους ίσχυε ότι πρόκειται αδιαμφισβήτητα για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου σε σχέση πάντα με…το ζωικό βασίλειο.


 

φαλαΟ Φραγκλίνος Ρούσβελτ (32ος πρόεδρος των ΗΠΑ από 1933 έως 1945) με τον αγαπημένο του “Φάλα”

bush.9.1

Εδώ η Μπάρμπαρα Μπους σύζυγος του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου (41ος Πρόεδρος των Η.Π.Α από 1989 έως 1993) με την “Μίλι”

ford.9.1Τζέραλντ Φόρντ &  (ο 38ος πρόεδρος των Η.Π.Α από 1974 έως 1977) & ο… “τζέτερ”

regan.9.1 (1) Ρίγκαν (ο 40ός πρόεδρος των Η.Π.Α από 1981 έως 1989) & ο “Λάκι”

clinton.9.1Μπιλ Κλίντον(χρημάτισε 42ος Πρόεδρος των Η.Π.Α από 1993 έως 2001) με τους Σοκς και Μπάντι αχώριστοι φίλοι…

obama.9.1Ομπάμα (44ος Πρόεδρος των Η.Π.Α από 2009 έως 2017) με τον “Μπο”, ενώ το 2013 προστέθηκε ακόμα ένα μέλος στην οικογένεια Ομπάμα και που σίγουρα την έκανε πιο φωτεινή…ο “Σάνι”