“Τα τελευταία Φεγγάρια” αφιερώνουν τις παραστάσεις του Ιανουαρίου στους «Γιατρούς χωρίς σύνορα»

1506

Το βραβευμένο, σκληρό και ταυτόχρονα αστείο και τρυφερό έργο του Φούριο Μπορντόν “Τα τελευταία Φεγγάρια” παρουσιάζει στο θέατρο Άλμα ο Άγγελος Αντωνόπουλος. Μαζί του από την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου θα βρίσκεται η Βάνα Πεφάνη παίρνοντας την σκυτάλη από την Άριελ Κωνσταντινίδη, στον ρόλο της συζύγου του.

Ο μήνας Ιανουάριος είναι αφιερωμένος στους «Γιατρούς χωρίς σύνορα» και μέρος των εσόδων των παραστάσεων – καθ’όλη την διάρκεια του μήνα – θα δοθεί αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό.

Πρόκειται για ένα μικρό αριστούργημα που ανακηρύχθηκε «Θεατρικό κείμενο της χρονιάς» στην Ιταλία το 1993 και που αποτέλεσε το «ρέκβιεμ» του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι, καθώς σάρωσε τα βραβεία την περίοδο 1994-5.

Ένας ηλικιωμένος καθηγητής ετοιμάζει την βαλίτσα του. Πρόκειται πολύ σύντομα να εγκαταλείψει το σπίτι του γιού του που τον φιλοξενεί, γιατί τα εγγόνια του μεγαλώνουν και δεν υπάρχει πλέον χώρος γι’ αυτόν. Θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε έναν οίκο ευγηρίας.

Είναι η ώρα του αποχωρισμού και του τελικού απολογισμού. Ο ήρωάς μας, φορτωμένος με το βάρος όσων ειπώθηκαν και κυρίως όσων δεν ειπώθηκαν, άλλοτε πικρός και είρων και άλλοτε στοργικός και τρυφερός, μοιράζεται τα αληθινά του συναισθήματα μόνο με το φάντασμα της γυναίκας του, που έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια και πέρασε νέα στην λήθη.

Πρωταγωνιστούν: Άγγελος Αντωνόπουλος, Βάνα Πεφάνη, Στέλιος Ψαρουδάκης.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Άγγελος Αντωνόπουλος
Σκηνικά/Κοστούμια: Μιχάλης Σαμπλαούρας
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Φωτογραφίες: Νικόλας Κομίνης (studio Kominis)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Δευτέρα στις 20:00
Τρίτη στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων
15€ και 10€

Διάρκεια: 80’ χωρίς διάλειμμα

Θέατρο Άλμα
Αγίου Κωνσταντίνου και Ακομινάτου 15-17 Αθήνα
Tηλ.: 210 5220100