Τα τραγούδια του Prince διαθέσιμα στο Youtube, αν και ήταν ορκισμένος εχθρός του

1446

Ένα χρόνο μετά το θάνατο του Prince, τα επίσημα βίντεο του στάρ είναι διαθέσιμα στο YouTube, παρά το γεγονός ότι υπήρξε ορκισμένος εχθρός του ιστότοπου αυτού.

Οι διαχειριστές της περιουσίας του Prince, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2016, δημιούργησαν το επίσημο κανάλι στο YouTube, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν σφοδρός επικριτής του.

Η σχέση του με τον ιστότοπο ήταν θυελλώδης. Το 2007 είχε ζητήσει την απόσυρση 2.000 βίντεο από εκεί, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, επρόκειτο για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Μάλιστα είχε δημιουργήσει μια ομάδα που ήταν αρμόδια να εντοπίζει και να κατεβάζει όλα τα βίντεό του, ακόμη και μικρά αποσπάσματα που είχαν τραβήξει και ανεβάσει στο Διαδίκτυο οι φανς του.

Ο Prince δήλωνε ότι το ίντερνετ είναι νεκρό. «Είναι σαν το MTV» είπε το 2010 στην Daily Mirror. «Καποτε το MTV ήταν μοντέρνο και πλέον είναι ξεπερασμένο. Όπως και να έχει, τα κομπιούτερ και όλα αυτά τα τεχνολογικά γκάτζετ δεν είναι καλά. Γεμίζουν απλά το κεφάλι σου με αριθμούς και αυτό δε μπορεί παρά να είναι κακό για εσένα».

Παρά τις προβλέψεις του, το ίντερνετ επέζησε. Το ίδιο, όμως, συνέβη και με τη μάχη του σταρ ενάντια στο παράνομο «κατέβασμα» τραγουδιών. Το 2014 μήνυσε 22 χρήστες για βιντεοσκόπηση ζωντανών συναυλιών του και διάθεσή τους έπειτα στο ίντερνετ. Την ίδια χρονιά, επίσης, έκλεισε όλους τους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα.

Από τότε, ο μόνος τρόπος για να ακούει κανείς τη μουσική του, ήταν μέσω φυσικών δίσκων, αλλά και της διαδικτυακής πλατφόρμας Tidal, του ράπερ μουσικού Jay-Z. Ωστόσο, αυτό κράτησε έως τον θάνατό του, το 2016, και την απόφαση των διαχειριστών της περιουσίας του να διανείμουν τη δουλειά του και σε άλλα μέσα, με τον ισχυρισμό ότι το Tidal «εκμεταλλεύεται» το έργο του σταρ.

Πλέον, μπορεί κανείς να δει στο κανάλι τα έξι βίντεό του Prince, ανάμεσα στα οποία είναι τα διάσημα for I Would Die 4 U, When Doves Cry και Let’s Go Crazy.

Τα τραγούδια του Prince είναι εδώ και καιρό διαθέσιμα σε διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως το Spotify.

πηγή:in.gr