Τα χρόνια της παιδικής μας αθωότητας ζωντανεύουν στο “Χυτήριο”!

3444

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Αν είμαστε φτιαγμένοι από την ύλη που πλάθονται τα όνειρα, τότε από τα σπάργανα ακόμη θα πρέπει να “τρεφόμαστε” με αγάπη, τρυφερότητα, πίστη και όλες εκείνες τις αξίες που αρχίζουμε να μαθαίνουμε από την παιδική μας ηλικία αλλά κάπου, στο ταξίδι της ζωής, λοξοδρομούμε και κάποιες φορές τις αφήνουμε να χαθούν από το δρόμο μας.

Η θεατρική ομάδα “Αρτ-ποιείο” και το διάσημο αριστούργημα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας “Οι Μικρές Κυρίες” της Λουίζα Μέι Άλκοτ “ενώνονται” μετά από μια ευτυχή συγκυρία στο θέατρο “Χυτήριο”. Σε θεατρική διασκευή της Βασιλικής Μακρή, αυτό το χειμώνα το μαγικό ραβδάκι της Αθανασίας Καλογιάννη στη σκηνοθεσία, θα ξεσκονίσει από ξεχασμένα συρτάρια της ψυχής παλιές προσδοκίες και όνειρα και θα τα μετουσιώσει σε μια ξεχωριστή περιπέτεια γεμάτη ατόφια χρώματα και αληθινά συναισθήματα, αναλλοίωτα στο χρόνο! Το βιβλίο αποτελεί μια τρυφερή αφήγηση ζωής τεσσάρων νέων κοριτσιών, του φίλου τους Λόρι και της στοργικής τους μητέρας λίγο πριν την ημέρα των Χριστουγέννων, που επί σκηνής μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό ταξίδι, “πασπαλισμένο” από τη μαγεία των χριστουγεννιάτικων ιστοριών που διαβάζουμε στα παιδικά βιβλία, το οποίο υμνεί τις αξίες της αγάπης, της οικογένειας, της φιλίας, της αλληλοβοήθειας, της δικαιοσύνης και της επίτευξης κάθε στόχου.

Ένας θίασος από έξι εξαιρετικούς και έμπειρους ηθοποιούς (Κορίνα Αλεξανδρίδου, Γιώργος Μπανταδάκης, Ευγενία Βησαρίου, Γιώτα Βερούχη, Ερμιόνη Κυριαζή και Μαριέττα Βασιλάκη) γίνονται οι ήρωες των τρυφερών παιδικών μας χρόνων και ζωντανεύουν τα χρόνια της παιδικής μας αθωότητας, “πασπαλίζοντας” τα ονειροδρόμια των πιτσιρικιών με μαγεία …και εκείνα των ενηλίκων με ατέρμονη νοσταλγία! Άλλωστε είναι κάτι που η θεατρική ομάδα “Aρτ-ποιείο” έχει αποδείξει πως ξέρει να κάνει πολύ στοχευμένα, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις για παιδιά των προηγούμενων χρόνων ”Ο Ταξιδευτής” (Μικρός Πρίγκιπας) και ”Βασιλιάς Κλόουν”!

Το έργο ανεβαίνει στις 6 Δεκεμβρίου για σχολεία, συλλόγους, γκρουπ και μπορείτε να επικοινωνήσετε στα εξής τηλέφωνα για τις κρατήσεις σας:
210 7772022, 69 7766 2512 και 69 7475 1021

Θέατρο “Χυτήριο”
Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Aθανασία Καλογιάννη
Θεατρική διασκευή: Βασσιλική Μακρή
Σκηνικά: Παύλος Βησσαρίου
Μουσική: Δήμητρα Κουτελιδά
Δημιουργία τρέηλερ: Κωνσταντίνος Θάνος
Φωτογραφία: Στράτος Κουρλής
Ηθοποιοί: Κορίνα Αλεξανδρίδου, Γιώργος Μπανταδάκης, Ευγενία Βησσαρίου, Γιώτα Βερούχη, Ερμιόνη Κυριαζή, Μαριέττα Βασιλάκη.