Θερινά μαθήματα φιλοσοφίας στην Τσαγκαράδα Πηλίου με τον Λ. Γεωργιάδη

901

      ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΣΤΟΧΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !

           Α΄περίοδος :  ΤΕΤΑΡΤΗ 7  – ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ  2021

           Β΄περίοδος :  ΤΕΤΑΡΤΗ 25 –  ΚΥΡΙΑΚΗ  29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

   Το φετινό θερινό σεμινάριο με τον Λεωνίδα Γεωργιάδη θα πραγματοποιηθεί στην Τσαγκαράδα του Πηλίου σε δύο περιόδους. Αρχές Ιουλίου και τέλος Αυγούστου . Όσοι θα συμμετέχουν θα φιλοξενηθούν σε μία μαγευτική βίλα, με υπέροχη θέα στο Αιγαίο, όπου θα περάσουν πέντε αξέχαστες ημέρες (τέσσερις διανυκτερεύσεις), μελετώντας  την αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία , πραγματοποιώντας ασκήσεις και διαλογισμούς με σκοπό να δραπετεύσουν από την καθημερινότητά και να συντονίσουν τον νου με μία ανώτερη δονητική κατάσταση (όπως κάθε χρόνο) .

Το αναλυτικό πρόγραμμα του πενθημέρου  είναι το εξής :

Ημέρα 1η  (Τετάρτη 7 Ιουλίου  και Τετάρτη  25 Αυγούστου 2021) :

     Ξεκινάμε το πρωί από την Αθήνα (η μεταφορά γίνεται με δικά μας μέσα) , και το μεσημέρι φθάνουμε στο κτήμα , όπου τακτοποιούμαστε στα δωμάτιά μας.

Εκεί υπάρχουν 7 δίκλινα δωμάτια , όλα εφοδιασμένα με το δικό τους ατομικό λουτρό.  Πρόχειρο φαγητό και ξεκούραση και το απόγευμα στις 17.30 αρχίζουμε το πρώτο μάθημα του σεμιναρίου , με θέμα

                      «ΤΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ; »

              Η διάκριση μεταξύ επιθυμίας , στόχου , σκοπού  και προορισμού στην ζωή μας . Η ευτυχία , ως ελεύθερη έκφραση του αληθινού εαυτού μας. Πως να βρείτε τον στόχο που σας αντιπροσωπεύει. Εάν δεν ξέρω τι θέλω, δεν μπορώ να πετύχω τίποτα. Το αστείρευτο Σύμπαν και ο περιορισμός των προσωπικών πεποιθήσεων. Η θέση της θεότητας στην ζωή μας. Ο Διαλογισμός του Σωκράτη.

       Γύρω στις 20.30 θα διακόψουμε για να  μεταβούμε στην πλατεία της Τσαγκαράδας για τσιπουράκι, μεζεδάκι και περαιτέρω ανάλυση!

Ημέρα 2η (Πέμπτη 8 Ιουλίου  ή  Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 ) :

 Ξυπνάμε πρωί και παίρνουμε το πρωινό μας στην τραπεζαρία του κτήματος. Βρίσκουμε έναν ωραίο ,σκιερό χώρο για να παρακολουθήσουμε το πρωινό μας μάθημα με τίτλο :    

                    ΟΙ  10 «ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ» τοῦ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

      Πώς νά χτίσετε ένα στέρεο ρεαλιστικό σχέδιο για την επίτευξη κάθε στόχου , σύμφωνα με την Αριστοτελική φιλοσοφία.  Ο μηχανισμός  επίτευξης στόχων. Είστε ισχυρότεροι απ’ όσο νομίζετε :  Πως να ανακαλύψετε τις ψυχικές σας δυνάμεις.  Όλα στο σύμπαν εμφανίζονται ως δίπολα: Κάθε τι έχει ένα τίμημα. Πως αντιμετωπίζονται τα εμπόδια.                                    

     Γύρω στις 13.00 θα μεταβούμε στην διάσημη παραλία του Μυλοποτάμου για το μπάνιο μας και το φαγητό μας.

Πίσω στο κτήμα δύο ώρες αργότερα, ξεκούραση και στις 17.30 θα είμαστε έτοιμοι για το απογευματινό μας μάθημα με θέμα :

                          Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ  

Η επίτευξη κάθε στόχου περνά από την  ανάπτυξη συγκεκριμένων ικανοτήτων. Ο συμβολισμός της «Ιθάκης». Ζούμε ταυτόχρονα σε δύο κόσμους. Η Ορφική Θεολογία και τα μυστήρια των Ελλήνων. Τα συναισθήματα ως αποταμιευτές ενέργειας. Η δύναμη της συνήθειας ως εργαλείο αυτοπραγμάτωσης. Ο παιδαγωγικός έρως και η σημασία του.

Μετά τό τέλος τοῦ μαθήματος  θα δειπνήσουμε σε ταβέρνα τῆς περιοχής καί θά κοιμηθοῦμε νωρίς, διότι το πρωί μας περιμένει πρωινό ξύπνημα .

Ἡμέρα 3η : Παρασκευή 9 Ιουλίου  ή Παρασκευή 27 Αὐγούστου 2021

    Όσοι το επιθυμούμε, θα ξυπνήσουμε στις 6.00 π.μ., για να απολαύσουμε την ανατολή του ηλίου, απαγγέλνοντας Ορφικούς Ύμνους και διαλογιζόμενοι στον φωτεινό δίσκο της αυγής κάνοντας γιόγκα και ασκήσεις. Το υπόλοιπο πρωινό είναι ελεύθερο για μπάνιο, εκδρομή ή περίπατο. Το απόγευμα στις 17.30 επιστρέφουμε στην τάξη με το πολύ ενδιαφέρον θέμα : 

                                      ΕΥ ΖΗΝ   =  ΕΥ ΠΡΑΤΤΕΙΝ

 Η ευτυχία προέρχεται από την ορθή αντιμετώπιση της ζωής. Η έννοια του πλούτου και οι οικονομικοί στόχοι. Καθώς πετυχαίνω, οφείλω να προσφέρω. Η έννοια της «θυσίας» στην αρχαία Ελλάδα. Εάν χρειάζομαι ελεύθερο χρόνο, τότε δεν είμαι ελεύθερος. Η σημασία της δίκαιης ζωής. Εάν δεν ξέρω πως να χρησιμοποιήσω δίκαια κάτι, τότε καλύτερα να μην το αποκτήσω.

Θα δειπνήσουμε όλοι μαζί και θα κοιμηθούμε νωρίς γιατί μας περιμένει μία ακόμη υπέροχη ημέρα.

Ημέρα 3η (Σάββατο 10 Ιουλίου ή  Σάββατο 28  Αυγούστου  2021)

Στις 9.30 θα πάρουμε το πρωινό μας. Κατόπιν θα συγκεντρωθούμε για να απολαύσουμε το μάθημα της ημέρας με τίτλο :

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ

Η σχέση μας με τον εαυτό μας και τους άλλους. Κάθε φορά που αλλάζουμε, αλλάζει και το περιβάλλον μας. Οι στόχοι βελτίωσης σχέσεων και η έννοια της Αγάπης στην αρχαία Ελλάδα. Οι ενδόμυχοι στόχοι και η Αρετή, ως επιθυμία της ψυχής. Οι 12 ηθικές αρετές κατά Αριστοτέλη. Η πορεία της ψυχής μετά τον φυσικό θάνατο, σύμφωνα με τον Πλάτωνα.

Ελεύθερο  απόγευμα και γλέντι  μέχρι πρωίας σε πάρτυ από τα πολλά που γίνονται στην περιοχή εκείνη την ημέρα.

Hμέρα 4η (Κυριακή 11 Ιουλίου ή  29  Αυγούστου 2021 ).

Ξυπνάμε με την ησυχία μας, παίρνουμε το πρωινό μας και μελετούμε το τελευταίο μάθημα του σεμιναρίου : 

               ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ !

   Όλοι έχουμε έναν ιδιαίτερο προορισμό στην ζωή μας. Οι στόχοι καριέρας. Μάθετε να ακούτε το σώμα σας. Η επιτυχία ως προϋπόθεση της ευτυχίας. Η εξέλιξη επιτυγχάνεται μέσω της αυτογνωσίας. Ότι γίνεται στην ζωή μας, συμβαίνει για κάποιο λόγο. Η ολοκληρωμένη πρακτική επίτευξης στόχων.  

Κατόπιν θα αποχαιρετιστούμε και θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τον Οκτώβριο, όπου θα ξεκινήσει ο νέος κύκλος μαθημάτων!

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι 350 ευρώ το δωμάτιο για όλες τις ημέρες! Συμπεριλαμβάνει διαμονή (4 διανυκτερεύσεις), πρωινό και δίδακτρα για δύο άτομα σε δίκλινο δωμάτιο. Δεν υπάρχει μονόκλινο δωμάτιο. Η βίλλα πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας. Θα τηρηθούν όλες οι οδηγίες της κυβέρνησης σε θέματα ασφαλείας. Η μεταφορά θα γίνει με δικά μας Ι.Χ., αλλά θα υπάρξουν αρκετές κενές θέσεις οπότε όλοι θα χωρέσουν κάπου. Για το φαγητό, υπάρχουν πάρα πολλές ταβέρνες κοντά στο κτήμα, αλλά μπορούμε να ψωνίζουμε και να τρώμε όλοι μαζί, όπως και στην σχολή του Πυθαγόρα στον Κρότωνα! Κλείστε θέση τώρα στο 6946555992 ή στο [email protected] . ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ !