Τι έκανε ο Παβαρότι για να συνεργαστεί με τους U2;

818

«Pavarotti: Genius Is Forever» είναι ο τίτλος του νέου ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει την ξεκαρδιστική προσπάθεια του Παβαρότι να συνεργαστεί με τους U2.

Αυτό είναι μόνο ένα περιστατικό από τη ζωή και τις θυελλώδεις ερωτικές σχέσεις ενός από τους πιο μεγάλους τενόρους του κόσμου. Στο ντοκιμαντέρ καμία δεν έμεινε παραπονεμένη αφού παρελαύνουν όλες: η πρώην σύζυγος του σούπερ σταρ τενόρου, η χήρα του, οι ερωμένες του και οι κόρες του. Η πρεμιέρα έγινε πριν από λίγες ημέρες στη Νέα Υόρκη και φυσικά περιλαμβάνεται η μακρά και εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία του διεθνούς φήμης τενόρου με τον αρχηγό των U2, Μπόνο για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, ο Παβαρότι και ο Μπόνο έδωσαν συναυλία και συγκέντρωσαν ανθρωπιστική βοήθεια για τα παιδιά που επλήγησαν από τις συγκρούσεις.

Προηγουμένως ο τραγουδιστής του θρυλικού ροκ ιρλανδικού συγκροτήματος απέφευγε τις επιστολές και τα τηλεφωνήματά του – προτρέποντας τον Λουτσιάνο Παβαρότι να πάρει το αεροπλάνο για το Δουβλίνο. Ο διάσημος τενόροςδεν πίστευε στα αυτιά του όταν οι γραμματείς του τού έλεγαν ότι ο Μπόνο δε βγαίνει στο τηλέφωνο.

 Το ντοκιμαντέρ από την Polygram και τη CBS Films καλύπτει την εφηβική ηλικία του Λουτσιάνο Παβαρότι έως την κατάκτηση της φήμης με τα δυνατά και μοναδικά φωνητικά του προσόντα. Με πατέρα τενόρο, ο Παβαρότι ζούσε στην Ιταλία και εκεί έκανε τα πρώτα μαθήματα τραγουδιού με δάσκαλο τον πατέρα του. Μετά από αρκετές, μικρές παραστάσεις σε ιταλικές όπερες, ο τραγουδιστής άρχισε να οικοδομεί διεθνή περιοδεία και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στις ΗΠΑ στην Όπερα του Μεγάρου του Μαϊάμι το 1965, όταν ένας καλλιτέχνης αρρώστησε και δεν είχε αντικαταστάτη.

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν οι δύο συνεργάτες του, ο  Πλασίντο Ντομίνγκο καιο Χοσέ Καρέρας. Οι τρεις τενόροι Πλάθιντο Ντομίγκο, Χοσέ Καρέρας και Λουτσιάνο Παβαρότι συνεργάστηκαν την περίοδο 1990- 2005 με εμφανίσεις και άλμπουμ που αποτελούν μέχρι σήμερα τα πιο δημοφιλή όλων των εποχών. Το ντοκιμαντέρ «Pavarotti: Genius Is Forever» θα αρχίσει να προβάλλεται σε αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες τον Ιούνιο.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ