Τι γίνεται με την αυτόνομη πέδηση;

1950

Πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία γιατί σε σχέση με άλλες προηγούμενες εποχές, έχει ρίξει μεγάλο βάρος στην ασφάλεια των αυτοκινήτων, ενεργητική και παθητική.

Βλέπουμε έκπληκτοι πως ακόμη και μικρά αυτοκίνητα σε προσιτές οικονομικά κατηγορίες εξοπλίζονται ολοένα και με περισσότερα ηλεκτρονικά καλούδια, που σώζουν ζωές και αδιαφορούν εάν ο οδηγός έχει ικανότητες ή όχι στην οδήγηση. Τελευταίο, αλλά αρκετά σημαντικό «φρούτο» σε όλη αυτή την προσπάθεια των κατασκευαστών, προκειμένου να αυξηθεί η οδική ασφάλεια και να μειωθούν τα ατυχήματα στους δρόμους, αποτελούν τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, όπως είναι για παράδειγμα η αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης. Μια τεχνολογία που κυριολεκτικά σώζει ζωές, ενώ είναι πλέον διαθέσιμη σε μια ευρεία ποικιλία μοντέλων αυτοκινήτου.

Είμαστε ακόμη περισσότερο ευγνώμονες, που οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν συμφωνήσει να κάνουν την επείγουσα – έκτακτη πέδηση στοιχείο του βασικού εξοπλισμού σε όλα τα νέα αυτοκίνητα, αρχικά στις ΗΠΑ από το 2022 και κατόπιν στην Ευρώπη. Η πρόληψη σώζει.

 
πηγή: newsauto.gr