Το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι που απειλεί με εθισμό τα παιδιά

985

Fortnite. Αυτό το διαδικτυακό παιχνίδι, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2017 και μέσα σε έναν χρόνο κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους απο 125.000.000 παίκτες.

Σήμερα υπάρχουν διαθέσιμες τρεις πλατφόρμες παιχνιδιού (Fortnite: Save the World, Fortnite Battle Royale και Fortnite Creative) φέρνοντας στους δημιουργούς του, έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων το μήνα.

fortnite.JPG
Μαζί με την τεράστια επιτυχία του όμως ήρθε και η ανησυχία καθώς το παιχνίδι και ιδιαίτερα το Fortnite Battle Royale, είχε πολύ μεγάλη απήχηση σε μικρά παιδιά, στα οποία παρατηρήθηκαν φαινόμενα εθισμού. Παράλληλα, ειδικοί και μη, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις επαναλαμβανόμενες σκηνές βίας που περιλαμβάνει το παιχνίδι και πώς αυτές μπορούν να επηρεάσουν ένα μικρό παιδί.

Για τις άσχημες επιπτώσεις που έχει το διαδικτυακό αυτό παιχνίδι FortNite στα παιδιά, μίλησε στην ΕΡΤ1, η Ελπίδα Βαμβακά, δικηγόρος -πρόεδρος της ΜΚΟ Homo Digitalis που προασπίζεται τα δικαιώματα ανήλικων χρηστών του διαδικτύου. Η κ. Βαμβακά τόνισε ότι όλο και περισσότεροι γονείς έρχονται σε επικοινωνία με τη Homo Digitalis προκειμένου να λάβουν συμβουλές για το πως να αντιμετωπίσουν τον εθισμό των παιδιών τους σε αυτό το παιχνίδι. Οι γονείς θα πρέπει να ενημερώνονται για τα ψηφιακά δικαιώματα για τα παιχνίδια αυτά, όπως ανέφερε η κα Βαμβακά.