Το Φενγκ Σούι των χρωμάτων

774

Γράφει η Ελένη Καΐρη-Συγγραφέας, Σύμβουλος Αρμονίας του Χώρου

Τα χρώματα, παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην ζωή μας. Έχουν δικό τους μήκος κύματος και η σωστή επιλογή τους με για την ένδυσή μας, ανάλογα με την προσωπική μας ενέργεια και των συνθηκών της ημέρας, δημιουργούν ευεξία, μας ενεργοποιούν, ή μας βοηθούν να χαλαρώνουμε, τονίζουν την προσωπικότητά μας και μας χαρίζουν αυτοπεποίθηση.

Τα χρώματα, πρέπει να αναλογούν με την διάθεσή σας και τις ανάγκες σας, όχι μόνο με την μόδα, να ακολουθείτε δηλαδή την τάση του εαυτού σας ανά ημέρα, σύμφωνα με τις περιστάσεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα φορέσετε χρώματα μουντά επειδή έτσι είναι η διάθεσή σας. Απεναντίας, θα φροντίσετε να αναζωογονήσετε τον εαυτό σας και να αλλάξετε την ενέργειά σας με ένα χαρούμενο, φωτεινό χρώμα.

Οι ακόλουθες οδηγίες μπορούν να σας βοηθήσουνε να επιλέγετε τα χρώματα από μια άλλη οπτική γωνία.

  1. Μαύρο

Να το φοράτε με μέτρο. Οδηγεί την ενέργεια σε καθοδική πορεία και την απορροφάει. Στο κέντρο θορυβωδών πόλεων, με βεβαρυμένη ενέργεια, αποφεύγετε το μαύρο, ιδίως τα μαύρα εσώρουχα. Μην το φοράτε όταν έχετε χαμηλή ενέργεια. Να αποφεύγεται το καλοκαίρι.

  1. Γαλανό

Το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας, δίνει την αίσθηση της ελευθερίας, χαλαρώνει και ηρεμεί. Κατάλληλο όταν έχετε άγχος και βρισκόσαστε σε υπερένταση. Το βαθύ του ναυτικού. είναι κατάλληλο για επαγγελματικές συναντήσεις.

  1. Τυρκουάζ

Επίσης χαλαρώνει και ηρεμεί. Χρώμα χαρούμενο, δημιουργεί αισιοδοξία.

 4. Κόκκινο

Έχει το μεγαλύτερο μήκος κύματος. Κατάλληλο όταν θέλετε να αποσπάσετε την προσοχή. Για τις γυναίκες, φορέστε ένα κόκκινο κραγιόν της φωτιάς, αν θέλετε οι άλλοι «να κρέμονται από τα χείλη σας.» Οι άνδρες μπορείτε να φορέσετε μία κόκκινη γραβάτα. Ενδείκνυται όταν έχετε χαμηλή ενέργεια. Να το αποφεύγετε όταν δεν θέλετε να προκαλέσετε την οργή, όπως σε δικαστικές διενέξεις.

 5. Πορτοκαλί

Είναι εξ ίσου δυνατό και είναι χρώμα επικοινωνίας. Συνιστάται όταν ερχόσαστε σε επαφή με πολύ κόσμο και θέλετε να επικοινωνήσετε εύκολα. Ενδείκνυται, επίσης, όταν έχετε χαμηλή ενέργεια.

 To κόκκινο και το πορτοκαλί δεν ενδείκνυνται για υπερκινητικά άτομα.

6. Κίτρινο

Επίσης χρώμα επικοινωνίας. Καθώς βοηθάει την αυτοσυγκέντρωση και την πειθαρχία, μπορείτε να το φοράτε όταν αισθανόσαστε αποσυντονισμένοι και αποπροσανατολισμένοι.

7. Πράσινο

Ηηρεμεί και αναζωογονεί. Κατάλληλο για αποφόρτιση από εντάσεις. Επειδή δίνει την αίσθηση της δροσιάς μπορείτε να το φοράτε όταν κάνει ζέστη.

 8. Ιώδες (Μώβ)

Επίσης αποφορτίζει και είναι κατάλληλο για ηρεμία καθώς και για την αίσθηση της προστασίας.

9. Βερυκοκί

Είναι ρομαντικό και αισθησιακό, χαρούμενο και ζεστό. Κατάλληλο για γυναίκες για ρομαντικές συναντήσεις.

10. Ροζ

Γυναικείο χρώμα, κατάλληλο για ζωντάνια και για την αίσθηση της τρυφερότητας καθώς και για αισιοδοξία. Φοράτε το όταν θέλετε «να τα βλέπετε όλα ροζ.»

 11. Καφέ

Ενδείκνυται για να σας γειώσει αλλά ακατάλληλο όταν έχετε χαμηλή ενέργεια, διότι την οδηγεί σε καθοδική πορεία.

 13. Λευκό

Κατάλληλο για να υπογραμμίζει άλλα χρώματα και να σας δροσίζει το καλοκαίρι.

  14. Χρυσό

Δραστηριοποιεί ενέργεια. Ενδείκνυται σε συδυασμό με κόκκινο ή πορτοκαλί αν χρειαζόσαστε ιδιαίτερη τόνωση. Ο συνδυαμός μπορεί να γίνει με μία ζώνη ή ένα φουλάρι.

Για τους άνδρες μία χρυσή γραβάτα είναι καλός συνδυασμός με ένα κοστούμι γαλανού του ναυτικού.

  15. Φαιό (γκρι) και Ασημί

Μπορούν να υπογραμμίσουν άλλα χρώματα. Μην τα φοράτε μόνα τους συχνά διότι έχουν χαμηλή ενέργεια

   16. Αμμώδες (μπεζ)

Προσδίδει κομψότητα και τονίζει όμορφα την μελαχροινή επιδερμίδα.

Η Ελένη Καΐρη είναι η συγραφέας των βιβλίων FENG SHUI – Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ  και ΤΟ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ -ΤΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΕΥ ΖΗΝ

www.hellenicfengshui.com

[email protected]

www.alphawaves.gr