Το «κόκκινο τηλέφωνο» του Χίτλερ πωλήθηκε… για 243.000 δολάρια! (photos)

1243

Ένας οίκος δημοπρασιών στο – Μέριλαντ – εκποίησε ένα τηλέφωνο του Αδόλφου Χίτλερ έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού… των 243 χιλιάδων δολαρίων.

Ο Μπιλ Παναγόπουλος – των Alexander Historical Auctions – από το Τσέσαπικ Σίτι, δήλωσε ότι το τηλέφωνο παραδόθηκε από Ρώσους αξιωματούχους στον ταγματάρχη Ραλφ Ράινερ κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στο καταφύγιο του Χίτλερ στο Βερολίνο.

maxresdefault

Ο γιος του δημοπράτησε – το κόκκινο τηλέφωνο – που φέρει επάνω τον θυρεό του ναζιστικού κόμματος και έχει το όνομα του Χίτλερ χαραγμένο στο πίσω μέρος του.

Screen-Shot-2017-02-02-at-7.47.45-PM-840x420 Το τηλέφωνο, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, αρχικώς αναμενόταν να συγκεντρώσει ανάμεσα σε διακόσιες έως τριακόσιες χιλιάδες δολάρια, ενώ η τιμή αφετηρίας στη δημοπρασία ήταν οι εκατό χιλιάδες δολάρια.

Ο Μπιλ Παναγόπουλος πιστεύει ότι το τηλέφωνο είναι ένα «όπλο μαζικής καταστροφής» καθώς οι διαταγές που έδινε ο Χίτλερ με τη βοήθειά του κόστισαν τη ζωή πολλών χιλιάδων ανθρώπων.

fgh

«Ο πατέρας μου δεν θεωρούσε ότι επρόκειτο για ένα τρόπαιο της παντοδυναμίας του Τρίτου Ράιχ αλλά για ένα αναμνηστικό της ήττας του, ένα είδος πολεμικού τροπαίου. Ποτέ δεν πίστευε ότι θα εξελισσόταν σε κάτι σημαντικό», επισήμανε ο γιος Ράινερ.

Επίσης, ευχή του, τέως πλέον, ιδιοκτήτη του κόκκινου τηλεφώνου είναι να βρεθεί αυτό σε ένα μουσείο. «Δεν θέλω να παραμείνει κρυμμένο. Θέλω να θυμίζει στον κόσμο τη φρίκη του πολέμου».


Πηγή: www.kathimerini.gr