Το Μουσείο Guggenheim διαθέτει δωρεάν και online περισσότερα από 200 βιβλία τέχνης

1240

Γράφει η Θεοδώρα Χίσκου

Αυτά τα πανέμορφα ογκώδες βιβλία που όλοι θα ήθελαν να έχουν στην κατοχή τους, αλλά δυστυχώς είναι πανάκριβα σκέφτηκε να “δωρίσει” το Μουσείο Guggenheim. Αποφάσισαν λοιπόν να ψηφιοποιήσουν την τεράστια συλλογή τίτλων τους σε βιβλία για την τέχνη. Το Μουσείο έχει ήδη προσφέρει δωρεάν στο αναγνωστικό κοινό τη δυνατότητα να “κατεβάσουν” δωρεάν από το διαδίκτυο γύρω στα 205 βιβλία, ενώ ας σημειωθεί ότι το όλο εγχείρημα είχε ξεκινήσει αθόρυβα το 2012.

Το 2012 είχαν διατεθεί online γύρω στους 65 τίτλους, ενώ όσοι εργάζονταν πάνω στο project συνέχιζαν να εμπλουτίζουν και ψηφιακά πλέον το αρχείο του Μουσείου. Πρόσφατες προσθήκες σ’ αυτή τη διαδικτυακή βιβλιοθήκη Τέχνης αποτελούν βιβλία για τον Picasso, τον Rothko, τον Schiele, τον Klimt, τον Kandinsky και άλλους φημισμένους καλλιτέχνες.

Να σημειωθεί ότι διατίθενται πλέον online και ένα αντίγραφο του 1946 της πραγματείας του Kandinsky “Για το Πνευματικό στην Τέχνη”, όπου αποτυπώνεται όλη η θεωρία του μεγάλου αφηρημένου καλλιτέχνη.  Περισσότερα για όσους ενδιαφέρονται για πρόσβαση στα πολύτιμα βιβλία του Μουσείου, εδώ.