Το νέο ακυκλοφόρητο έργο του Αύγουστου Κορτώ στο θεατρικό σανίδι!

3092

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Mετά την «Κατερίνα» που μεταφέρθηκε στο θέατρο και ξεπέρασε κάθε αναμενόμενη προσδοκία …σειρά έχουν οι «παρέες»!

Το ολοκαίνουργιο, ακυκλοφόρητο και ιδιαιτέρως ανατρεπτικό «Ρίτα και Ντύλαν και Φαίδρος και Φάμκε» θα ανέβει τον Απρίλιο στο Σύγχρονο Θέατρο σε διασκευή και σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη.

Πρόκειται για μια μεταμοντέρνα θεατρική κομεντί που εξελίσσεται γύρω από τη ζωή τεσσάρων ηρώων. Ο Ντύλαν είναι ένας τριαντάρης νέος χωρίς όνειρα και φιλοδοξίες, “θύμα” της ρουτινιάρικης καθημερινότητάς του. Η Ρίτα ανήκει στην ίδια ηλικιακή γκάμα με τον Ντύλαν και εγκαταλείποντας τους ρυθμούς και της απαιτήσεις της πραγματικής ζωής, ζει μια εικονική πραγματικότητα μέσω των προφίλ της στα social media. Η Φάμκε είναι η χήρα μητέρα του Ντύλαν, η οποία διαλαλεί πως είχε ερωτική σχέση με τον Μπομπ Ντύλαν και ο γιος της αποτελεί καρπό του έρωτά τους. Σε επικοινωνία της με τον «πνευματικό» Φαίδρο -ο οποίος “έχει βρει την κότα με τα χρυσά αυγά” πείθωντας αδαείς μέσω διαδικτύου ότι επικοινωνεί με πνεύματα, στοιχειά και νεράιδες – η Φάμκε αρχίζει να πιστεύει στην μεταμψύχωση αλλά και το γεγονός ότι ο εκλειπών έχει μεταμψυχωθεί… στον φίκο που έχει στο μπαλκόνι της!

Τα καλύτερα σαφώς θα τα δούμε να διαδραματίζονται σε λίγο καιρό επί σκηνής από τους Χάρη Ασημακόπουλο, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Στεφανία Κριεζή και Χρήστο Καπενή που “έκλεισαν” για τη διανομή και θα κρατήσουν τους τέσσερις παραπάνω ρόλους.

Αναμένουμε!