Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουν στο κέντρο της Αθήνας!

1404

Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς στην πόλη, που οργανώνουν ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 12:00 οι “Μορφές Έκφρασης” θα ξεκινήσουν από το σταθμό του Μετρό Ακρόπολη για να σας παρασύρουν σε ένα μεθυστικό περίπατο στα στενά της Πλάκας με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια. Διαδρομή: Mετρό Ακροπόλεως, Σέλλεϋ, Βύρωνος, πλατεία Αγίας Αικατερίνης, πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας, Κυδαθηναίων, Αδριανουπόλεως, Τριπόδων, Φλέσσα, Λυσίου, Μάρκου Αυρηλίου, Αδριανού, πλατεία Μοναστηρακίου.

Στις 12:00, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού, θα ξεκινήσει από το εστιατόριο «Διόνυσος» στην Ακρόπολη το 7ο Κυνήγι Θησαυρού, σε συνεργασία με το Σωματείο Ελλήνων Ξεναγών. Φτιάξτε την ομάδα σας με μεγάλους, μικρούς και μικρότερους και ελάτε να γνωρίσετε διαφορετικά όμορφες γωνίες του κέντρου της πόλης. Φέτος, το κυνήγι εστιάζει στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη και την Πλάκα, μια γοητευτική αλλά ακόμα άγνωστη περιοχή της Αθήνας, που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε μόνο ως τουριστικό προορισμό.

Εγγραφές θα γίνονται από τις 10:00 έως τις 12:00 στο σημείο συνάντησης, το εστιατόριο «Διόνυσος» (parking Ακρόπολης).

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 14:00 στην πλατεία Μοναστηρακίου, το Σάββατο 25/2 στις 11:00 στον πεζόδρομο της Ερμού και την Κυριακή 26/2 στις 11:00 στο Ζάππειο θα δώσει μία αποκριάτικη νότα στη βόλτα σας!

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στο Λόφο του Φιλοπάππου, όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν τα κούλουμα με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα (10:30) και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, υπό τη μουσική διεύθυνση του Αντώνη Μπαστιάνου και τον Λάκη Χαλκιά (11:00).

πηγή: infokids.gr