Βάρκιζα: Είχε αφήσει μόνο του το μωρό για έξι ώρες

726
Για έξι ολόκληρες ώρες είχε µείνει µόνο του στο διαµέρισµα της µητέρας του στη Βάρκιζα το βρέφος, 13 µηνών, το οποίο ανασύρθηκε νεκρό από την Πυροσβεστική, ύστερα από φωτιά που προκλήθηκε από βραχυκύκλωµα σε θερµαντικό σώµα.

Η 30χρονη µητέρα του έδωσε για ώρες κατάθεση στους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, αναφέροντας ότι «το άφησα σπίτι αλλά δεν πήγα µακριά. Εδώ γύρω στην περιοχή ήµουν. Τι θα πάθω εγώ τώρα;».

Κατά τη διάρκεια της παραµονής της στα κρατητήρια της Πυροσβεστικής, ξέσπασε δύο φορές σε κλάµατα, φωνάζοντας: «∆εν φταίω εγώ για ό,τι έγινε». Η ταυτότητα του πατέρα του παιδιού δεν ήταν µέχρι χθες βέβαιη για τις Αρχές, καθώς επίσηµα το βρέφος δεν είχε αναγνωριστεί.

Βάρκιζα: Βρέφος απανθρακώθηκε σε φωτιά σε διαμέρισμα

Ενα ενδεχόµενο, σύµφωνα µε γείτονες της 30χρονης, είναι να πρόκειται για τον οδηγό ταξί ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έφτασαν προχθές το βράδυ στο φλεγόµενο διαµέρισµα και προσπάθησε µάταια να σώσει το παιδί.

Η 30χρονη, η οποία είχε υιοθετηθεί σε µικρή ηλικία από ζευγάρι που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, είχε άλλα δύο παιδιά. Το ένα ζει µε τον πατέρα του και το άλλο είχε πεθάνει στο ίδιο διαµέρισµα του 3ου ορόφου της οδού Εριδος στη Βάρκιζα, καθώς έπασχε από σπάνια ασθένεια.

Η γυναίκα σε βάρος της οποίας ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη σοκάρει με όσα λέει στην κατάθεσή της, αφού περιγράφει όσα συνέβησαν και οδήγησαν στο θάνατο του παιδιού της χωρίς να συνειδητοποιεί τη βαρύτητα των λεγόμενών της .

Προσπαθώντας να εξηγήσει τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη φωτιά που έκαψε το 13 μηνών κοριτσάκι η 30χρονη το μόνο που βρήκε να πει ήταν «ξέχασα να το δέσω…».  «Το τάιζα το πρωί και μετά το έδενα στο καρεκλάκι του για να είναι ασφαλές . Μετά έβγαινα και πήγαινα για καφέ με τις παρέες μου. Το μεσημέρι, επέστρεφα στο σπίτι , το τάιζα και μετά το έδενα πάλι και έφευγα. Κατάλαβα ότι είχε πιάσει φωτιά το σπίτι γιατί όταν πήγα να μπω είχε καπνό. Φοβήθηκα από τον καπνό και δεν μπήκα».

Πηγή:Έθνος