Βελτιωμένος καιρός σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη με άνοδο της θερμοκρασίας . Τοπικές βροχές την Παρασκευή , καλός καιρός το Σ/Κ !!

583

Καλημέρα σας ??⛅️??‍♀️ !! Σήμερα πάμε Βόρεια ….. Ο Μύρκινος βρίσκεται στα νότια του κάμπου των Σερρών, περίπου 500 μ ανατολικά από τις όχθες του ποταμού Στρυμόνα στο σημείο που καταλήγει ο παραπόταμος του Αγγίτης . Η Μύρκινος ήταν αξιόλογη θρακική πόλη , πρωτεύουσα των Ηδωνών (από τον 8ο έως τον 5ο π.Χ. αιώνα), που η θέση της ταυτίζεται με το σημερινό ομώνυμο χωριό, όπου αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν την ύπαρξη αρχαίας πόλης. Φωτό από τον Ιωάννη Ντάνο στο skaikairos.gr !!

Σήμερα Τετάρτη  το πρωί στα Ανατολικά Ηπειρωτικά και τη Β Κρήτη θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές  που γρήγορα θα σταματήσουν  , στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός  Οι άνεμοι θα πνέουν Α – ΒΑ 3 με 5 και στα Νότια  τοπικά 6 μποφόρ  Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα Βόρεια  έως 22 βαθμούς  , στη Δ Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα έως 27 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα έως 25 με 26 βαθμούς  Την Πέμπτητοπικές βροχές θα σημειωθούν το βράδυ στα Δ , στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά και την Παρασκευή τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο , τα Ηπειρωτικά  και  την Κρήτη Η ένταση των ανέμων 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά μέχρι 6 η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο την Πέμπτη  Το Σ/Κ δεν αναμένονται βροχές , Οι Βοριάδες στο Αιγαίο 6 και το Σάββατο τοπικά 7 μποφόρ και  η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα Ανατολικά

Αττική

Καιρός :  γενικά αίθριος    Οι άνεμοι θα πνέουν  Β – ΒΑ  3 με 5 μποφόρ .  Η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς

Θεσ/νίκη

Καιρός :  λίγη συννεφιά  Άνεμοι Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ .  Η Θερμοκρασία  έως 22 βαθμούς