Βιντεοσκοπούσαν 1.800 γυναίκες σε νοσοκομείο όταν γδύνονταν για θεραπεία

2804

Nοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο βιντεοσκόπησε κρυφά 1.800 γυναίκες που γδύνονταν, γεννούσαν και υποβάλλονταν σε ευαίσθητες γυναικολογικές επεμβάσεις χρησιμοποιώντας κρυφές κάμερες, σύμφωνα με μήνυση που υποβλήθηκε από 81 από τα θύματα.

Το νοσοκομείο Sharp Grossmont είχε τοποθετήσει κρυμμένες κάμερες σε τρεις αίθουσες χειρουργικών επεμβάσεων στο κέντρο υγείας των γυναικών του El Cajon την περίοδο Ιουλίου 2012 – Ιουνίου 2013. Οι κάμερες βιντεοσκοπούσαν ανύποπτες γυναίκες που γεννούσαν, υποβάλλονταν σε υστερεκτομή, αποστείρωση και άμβλωση, καταγράφοντάς τα πρόσωπά τους και τις “πιο ευαίσθητες περιοχές των γεννητικών οργάνων”, αναφέρει η μήνυση, που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας την Παρασκευή.

Το νοσοκομείο παραδέχθηκε ότι κατέγραφε τις διαδικασίες, με τον ισχυρισμό ότι αυτό γινόταν στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με το εάν ένας… υπάλληλος έκλεβε το φάρμακο αναισθησίας propofol. Οι κάμερες εντοπίστηκαν σε καροτσάκια νοσοκομείων στις αίθουσες χειρουργικής επέμβασης.

“Ο σκοπός των τριών καμερών ήταν να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ασθενών με τον προσδιορισμό της αιτίας που τα φάρμακα λείπουν από τα καροτσάκια”, ανέφεραν στελέχη του νοσοκομείου, που αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες στη μήνυση.

Το νοσοκομείο επίσης κατηγορείται για “βαριά αμέλεια” στην αποθήκευση του βιντεοσκοπημένου υλικού, τα οποία φυλάσσονταν σε υπολογιστές και ήταν προσιτά σε πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του μη ιατρικού προσωπικού. Στη μήνυση το νοσοκομείο εγκαλείται επειδή δεν κατάφερε να παρακολουθήσει “ποιος είχε πρόσβαση στο βιντεοσκοπημένο υλικό, γιατί, ή πότε.”