Χαλβάς: 8 λόγοι υγείας για να τον απολαύσετε χωρίς τύψεις

1403

Θεωρείται το παραδοσιακό γλυκό της Σαρακοστής αλλά μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ημέρες του χρόνου. Ιδιαίτερα όμως τις ημέρες αυτές έχει την τιμητική του!

Στην αγορά ο χαλβάς κυκλοφορεί σε διάφορα είδη, το καθένα από τα οποία έχει και την αντίστοιχη θερμική και διατροφική αξία.

Εσείς μάθατε τον νέο τρόπο αδυνατίσματος; 17 κιλά σε 22 μέρες!

Ο χαλβάς που παρασκευάζεται από ταχίνι περιέχει, μεταξύ άλλων:

1. Καλά λιπαρά, τα οποία προστατεύουν την καρδιά και φροντίζουν για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

2. Σουσάμι, το περιέχει φυτικές πρωτεΐνες που δρουν προστατευτικά στους μύες και στους ιστούς.

3. Παράλληλα είναι πλούσιος σε βιταμίνες Β και βιταμίνη Ε, η οποία έχουν αντιοξειδωτική δράση.

4. Περιέχει σε υψηλά ποσοστά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, φώσφορο και ψευδάργυρο.

5. Τα συστατικά αυτά τον καθιστούν πολύτιμο αφού δυναμώνουν τα κόκαλα και θωρακίζουν την καρδιά.

6. Αν, δε, τα βασικά του συστατικά είναι το σουσάμι ολικής άλεσης, τότε περιέχει σε μεγάλες ποσότητες φυτικές ίνες, οι οποίες κάνουν καλό στο πεπτικό σύστημα ενώ σας κόβουν την πείνα.

7. Παράλληλα περιέχει στερόλες και λιγνάνες, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική δράση.

8. Αλλά και ο χαλβάς που παρασκευάζεται από σιμιγδάλι και ελαιόλαδο περιέχει θρεπτικά συστατικά, που κάνουν καλό στην καρδιά και στο δέρμα.

πηγή: kamikaze.gr