Υπάρχει τρόπος να «προστατέψουμε» το προφίλ μας στο Facebook;

1498

Ποιός να παρακολουθεί άραγε το προφίλ μου; Είναι μια συχνή απορία των χρηστών facebook, οι οποίοι αναζητούν τρόπο & συγκεκριμένα μια…σελίδα (page) που θα έδειχνε την κατάσταση του προφίλ τους που θα έδειχνε για παράδειγμα ποιος/-α περιηγήθηκε & είδε το περιεχόμενο (content) του προφίλ (profile).

Ωραίο θα ήταν…

Αλλά δυστυχώς… δεν υπάρχει τέτοια λειτουργία, όχι τουλάχιστον ακόμα. Το αναφέρει & το Facebook άλλωστε, στο – Κέντρο Βοηθείας – στον τομέα: των “Κοινών Μύθων” για το Facebook.

  • Μπορεί κάποιος να καταλάβει αν έχω δει το Χρονολόγιό του;

    Όχι, στο Facebook δεν μπορείτε να παρακολουθείτε ποιος έχει πρόσβαση στο Χρονολόγιό σας. Ούτε εφαρμογές τρίτων δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Αν εντοπίσετε κάποια εφαρμογή που ισχυρίζεται ότι προσφέρει αυτή τη δυνατότητα… καλό θα ήταν να την αναφέρετε.

  • Μπορώ να μάθω ποιος βλέπει το Χρονολόγιό μου ή πόσο συχνά το βλέπουν;

    Η απάντηση είναι απόλυτη & κατηγορηματική “δεν μπορείς“.  Δεν υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθείτε ποιος βλέπει το – Χρονολόγιό – ή τις δημοσιεύσεις σας (π.χ. τις φωτογραφίες σας). Αυτή η λειτουργία δεν παρέχεται ούτε από εφαρμογές τρίτων. Αν εντοπίσετε κάποια εφαρμογή που ισχυρίζεται ότι προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, το καλύτερο που θα πρέπει να κάνετε είναι να υποβάλετε αναφορά.

  • Υπάρχουν Facebook εφαρμογές οι οποίες υπόσχονται να μου πουν ποιός βλέπει το προφίλ μου;

    Ναι, υπάρχουν πολλές τέτοιες εφαρμογές. Αλλά τα όσα ισχυρίζονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Άσε που είναι και επικίνδυνες, μιας και μόλις τις εγκαθιστάς έχουν… ελεύθερη πρόσβαση στα περισσότερα (κάποιες φορές & σε όλα) προσωπικά σου δεδομένα (με τους ευνόητους κινδύνους διαρροής ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων). Τις περισσότερες φορές δημοσιεύουν διάφορα με χρήση του λογαριασμού σου, κάτι το οποίο θα ενοχλεί τόσο εσένα, όσο και τους φίλους σου, μιας και πρόκειται για – spam – περιεχόμενο.

Αν αποφασίσεις να αφαιρέσεις όλες αυτές τις εφαρμογές που σου υποσχέθηκαν κάτι το οποίο δε μπορεί να γίνει, η διαδικασία είναι η εξής:

Επισκέψου τις ρυθμίσεις εφαρμογών και πάτα το (X) δίπλα από κάθε εφαρμογή για να την αφαιρέσεις. Μην ξεχάσεις να κάνεις «κλικ» στην επιλογή. Διαγράψτε όλη τη δραστηριότητά σας στην εφαρμογή «όνομα εφαρμογής» από το Facebook, πριν την επιλογή «Αφαιρέστε».


Πηγή: www.socialmedialife.gr