Υπάρχουν εξωγήινοι και θέλουμε να τους γνωρίσουμε!

746

Σχεδόν το 50% του πληθυσμού στον κόσμο όχι απλά πιστεύει πως υπάρχουν εξωγήινοι, αλλά επιθυμούν να έρθουν σε επαφή μαζί τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε σε 24 χώρες.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters αυτός μπορεί να είναι και ένας από τους λόγους που η κλασσική ταινία «Star Wars» παραμένει δημοφιλής στο κοινό μετά από τόσα χρόνια από την πρώτη προβολή της.

Λίγο πριν βγει στη μεγάλη οθόνη η νέα ταινία της σειράς «Star Wars», «Οι Τελευταίοι Jedi», οι ερευνητές δήλωσαν πως το 47% από τους 26.000 ανθρώπους που ρώτησαν, πιστεύουν στην «ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών στο διάστημα».

Το 61% των ερωτηθέντων απάντησε πως «ναι, υπάρχει κάποια διαφορετική μορφή ζωής στους άλλους πλανήτες». Μετά βίας το 1/4 από αυτούς απάντησε πως δεν πιστεύει ότι υπάρχει ζωή πέρα από αυτή στον πλανήτη μας, όπως λένε οι ερευνητές από το Glocalities.

Κάποιοι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή στο διάστημα, λένε επιπλέον πως πρέπει να επιχειρήσουμε κάποια μορφή επικοινωνίας με αυτή.

Αυτή η έρευνα δεν ήταν και η πρώτη που αφορούσε στη συγκέντρωση απόψεων για την ύπαρξη εξωγήινων όντων – δημοσκοπήσεις στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ είχαν παρόμοια αποτελέσματα – αλλά οι ερευνητές είπαν πως η συγκεκριμένη δημοσκόπηση ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Martijn Lampert, δήλωσε πως « το εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που πιστεύουν στην ύπαρξη ευφυών εξωγήινων, εξηγεί εν μέρει την τεράστια δημοτικότητα που έχουν ταινίες με εξωγήινους, όπως είναι το «Star Wars». « Οι άνθρωποι που πιστεύουν στους εξωγήινους δεν αποτελούν μειονότητα πια».

Το 68% των ανθρώπων που πιστεύουν στους ευφυείς εξωγήινους βρίσκεται στη Ρωσία και ακολουθούν με παρόμοια ποσοστά το Μεξικό και η Κίνα, ενώ οι προσγειωμένοι Ολλανδοί με ποσοστό μόνο 28% να πιστεύουν στους εξωγήινους, βρίσκονται στον πάτο της λίστας.

Οι συνεντεύξεις έγιναν σε 15 γλώσσες και διήρκεσαν από το Δεκέμβριο του 2015 έως το Φεβρουάριο του 2016, ενώ πραγματοποιήθηκαν σε χώρες που αντιπροσωπεύουν το 62% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 80% της παγκόσμιας οικονομίας.

Η όγδοη ταινία της σειράς «Star Wars» που ονομάζεται «Οι Τελευταίοι Jedi» έρχεται την επόμενη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Πηγή: Η Καθημερινή