Αρχίζει η Χειμερινή Περίοδος για την Αράχωβα με πολλές εκπλήξεις

681

Αρχίζει η χειμερινή περίοδο στην Αράχωβα στις 17 Νοεμβρίου. Για το λόγο αυτό για πρώτη φορά θα στηθεί ειδική πίστα χιονοδρομίας για όλα τα παιδιά στην πλατεία Ξενία.

Το Σάββατο το απόγευμα θα διεξαχθεί αγώνας δρόμου μέσα στα παραδοσιακά σοκάκια της Αράχωβας. Αμέσως μετά τον αγώνα στην κεντρική πλατεία της Αράχωβας (πλατεία Λάκκας) θα ακολουθήσουν δύο ξεχωριστές συναυλίες. Τη βραδιά θα ανοίξει το ροκ συγκρότημα DK & the Band. Το νεανικό αυτό συγκρότημα ήρθε για να ‘’παντρέψει’’ το ρεμπέτικο με τη rock.

Στη συνέχεια, η επόμενη μουσική μας πρόταση είναι οι Babo Koro, οι οποίοι αποτελούν ένα πολυσύνθετο μουσικό μωσαϊκό συγκρότημα. Στο πολύχρωμο μουσικό τους πεδίο, μπλέκουν την παραδοσιακή μουσική του τόπου μας με τα βαλκανικά τραγούδια. Έντονη είναι η τσιγγάνικη περιπλάνηση, η αίσθηση του swing με τη rock και τη λαϊκή απλότητα. Κάθε εμφάνισή τους ακροβατεί μεταξύ γλεντιού και συναυλίας, ξεσηκώνοντας το κοινό!

Όλοι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν πολλά τοπικά εδέσματα, τα οποία θα φτιάξουν ο Σύλλογος Γυναικών Αράχωβας, αλλά και διάφοροι τοπικοί επιχειρηματίες. Η 5η Γιορτή Έναρξης Χειμερινής Περιόδου θα κλείσει με τη μεγάλη συναυλία του Πάνου Μουζουράκη, την Κυριακή το απόγευμα στις 17:00 στην κεντρική πλατεία.