Bienvenue, Λένα

2394

Γράφει ο Χρήστος Ζαμπούνης

Η Λένα Χαριζοπούλου ενεφανίσθη στη ζωή μου και εν συνεχεία στο δυναμικό του talkofthetown.gr, όπως εμφανίζονται τα φωτεινά αστέρια. Υπερβολή; Διόλου. Όσοι την έχουν γνωρίσει και όσοι έχουν συνεργασθεί μαζί της, δύνανται να το επιβεβαιώσουν. Όσοι δεν είχαν αυτήν την τύχη, αρκεί να παρακολουθήσουν την αρθογραφία της, η οποία εκκινεί από σήμερα και σε εβδομαδιαία βάση στον ιστότοπό μας.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Lena Harizopoulos, όπως είναι διεθνώς καταχωρημένη, έχει προλάβει να επισκεφθεί και να καταγράψει τις εντυπώσεις της σε πάνω από 1.300 ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ ανά τον πλανήτη. Έως τώρα το έπραττε μέσω του δικού της blog, το Lena’s Black Book, και θα συνεχίσει να το πράττει. Εφεξής θα έχει μία αποκλειστική συνεργασία και με εμάς. Η Σοφία Τσίπα και εγώ την καλωσορίζουμε, όντας βέβαιοι ότι θα φωτίσει με τη »joie de vivre» της, τη χαρά της ζωή της, όσους αναζητούν νέα »νοητικά» πεδία και μία πνευματική υπόσταση στο παρεξηγημένο lifestyle.

 

The Aficionados – H τέχνη του “dining” αναβιώνει

Γράφει η Λένα Χαριζόπουλος

Απρόσμενη γαστρονομική άφιξη στην Θεσσαλονίκη, την οποία επάξια θα τη ζήλευε κάθε Αθηναίος που αρέσκεται στο να απολαμβάνει την τέχνη της ευζωίας αλλά και τα καλοστημένα μαγαζιά.

Το Aficionados, όπως πολύ εύστοχα επιβεβαιώνει και το όνομά του, είναι ένας πολυχώρος υψηλών προδιαγραφών, ο οποίος στεγάζεται μέσα σε ένα πανέμορφα αναπαλαιωμένο οίκημα του ’30 στην παραλία της Αρετσούς της Θεσσαλονίκης εδώ και ένα μήνα.

Το concept πίσω από αυτή την αρχοντική έπαυλη είναι να αναβιώσει η τέχνη του dining μέσα από ένα περιβάλλον διακριτικής πολυτέλειας, δίνοντας έμφαση σε όλα αυτά που υποστηρίζουν μία εμπειρία fine dining και όχι μόνο!

Το καλωσόρισμα στον χώρο αμέσως σε προδιαθέτει ευχάριστα, εφόσον η εσωτερική διακόσμηση είναι υψηλής αισθητικής, αλλά συνάμα πολύ ζεστή και φιλική – στο ισόγειο βρίσκετε το cigar room και μία ενδεικτική κάβα από ποικιλίες όπως Amarrone, Brunello di Montalcino, Malbec κ.ά., όπως και μία όμορφη σάλα με λίγα τραπέζια.
Προχωρώντας στον 1ο όροφο, βρίσκεται ένας χώρος αφιερωμένος στα μενού γευσιγνωσίας και τέλος στον 2ο όροφο, βρίσκεται το εστιατόριο, το champagne bar και ένα μικρό διακριτικό DJ booth το οποίο κάνει σίγουρα τη διαφορά, καθιστώντας τον χώρο σίγουρα πιο ευχάριστο και προσιτό σε νεότερες ηλικίες.

Ερχόμενη στο μενού, θα ξεκινούσα λέγοντας ότι είναι εμφανές πως το ζευγάρι των ιδιοκτητών Μαριαλένα Μηλιαρά και Σπύρος Συμεωνίδης δεν άφησαν τίποτα στην τύχη, ιδιαίτερα το γαστρονομικό κομμάτι, το οποίο βέβαια όπως καταλαβαίνετε απευθύνεται σε ένα περίεργο κοινό όπως αυτό της Θεσσαλονίκης, το οποίο από τη μία είναι αρκετά δύσκολο και απαιτητικό, από την άλλη πολύ φοβάμαι δεν έχει την κατάλληλη παιδεία να εκτιμήσει υψηλά γαστρονομικά νοήματα.

Το ευτύχημα στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ο σεφ Δημήτρης Παμπόρης –γνωστός και από τις EKIES all senses resort– επιμελείται του μενού του bistro, πετυχαίνοντας ένα πολλά υποσχόμενα και απόλυτα ισορροπημένο πάντρεμα street food και Μεσογειακής κουζίνας, προσφέροντας γεύσεις οι οποίες ναι μεν είναι φίνες, αλλά συγχρόνως εύπεπτες και σε ουρανίσκους όχι και τόσο εκπαιδευμένους.

 

ΤΙ ΘΑ ΦΑΣ Wagyu Beef μίνι burgers με foie gras, οπωσδήποτε το ταρτάρ τόνου από κυανόπτερο τόνο και το φιλέτο Blak Angus.

 

HIGHLIGHT To ξεχωριστό salmon & caviar menu
ΤΙ ΘΑ ΠΙΕΙΣ: εξαιρετικές ετικέτες από Ιταλικά κρασιά και prosecchi
ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΔΕΙΣ: 30+ – 50 καλοντυμένο κόσμο, το κοινό αποτελείται από ένα ευχάριστο μείγμα του ΙΤ crowd της πόλης – είδαμε από εικαστικούς έως και γνωστούς επιχειρηματίες.