Ποιός είναι ο πιο διάσημος ….λογαριασμός twitter στην Ευρώπη;

843

θα το μάθουμε ευθύς αμέσως…

Το twitter, σήμερα, θεωρείται ένα από τα πιο δυναμικά & ταχέως ανερχόμενα κοινωνικά δίκτυα στην Ευρώπη, καθώς σε αυτό έχουν πρόσβαση χρήστες που ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια, είναι αρκετά ενεργοί & μπορούν να διαμορφώσουν με τα tweets τους την κοινή γνώμη, ανάλογα με την ιδιότητα, τις προτιμήσεις τους & τις ιδιαιτερότητές τους!

Αυτή η δύναμη πρόσφατα εικονογραφήθηκε & αποτυπώθηκε με έναν χάρτη της Ευρώπης με βάση τους πλέον διάσημους & ενεργούς λογαριασμούς twitter ανά χώρα, σύμφωνα με το twittercounter.com.

  • Φυσικά από τον χάρτη δεν λείπει η Ελλάδα…

    όπου την πρώτη θέση κατέχει – ο Νίκος Αλιάγας (1.570.815 λογαριασμοί)ο οποίος διαπρέπει και είναι ιδιαίτερα γνωστός στη Γαλλία.

ALIAGAS_h_645_450 NEW

Πληροφοριακά στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρίσκεται και πάλι η χώρα μας & ο Γιάννης (ή Γιάνης) Βαρουφάκης (850 χιλιάδες λογαριασμοί) πρόσωπο με followers απο όλο τον κόσμο.

 

  • Ο πιο διάσημος λογαριασμός Ευρωπαίου (13η θέση παγκοσμίως)…

    δεν είναι άλλος από αυτού του – Cristiano Ronaldo – (με σχεδόν 50 εκατ. followers)… πενταπλάσιους σε σχέση με τον πληθυσμό της Πορτογαλίας στην οποία κατέχει… τα πρωτεία. Αθλητές κυριαρχούν και σε άλλες μεγάλες χώρες της Ευρώπης όπως στην Γερμανία όπου ο Mesut Ozil (14,2 εκατ. )

p1akjt06hcih11fapgvs1nlhvi1h_900 - NEW

Στην Ιταλία στην πρώτη θέση βρίσκεται ο – Valentino Rossi – και ακολουθούν οι λογαριασμοί της Μίλαν και του Πάπα. Στην γειτονική Ελβετία την πρωτιά κατέχει έναν τενίστας ο Roger Federer όπως και στην Σερβία (Novak Djokovic).

Valentino-Rossi-AGV-Helmet - NEW

Η ποπ παράδοση της Βρετανίας κερδίζει κατά κράτος το ποδόσφαιρο με πιο διάσημο λογαριασμό να είναι αυτός του συγκροτήματος – One Direction – ενώ μουσική επιλογή έχουμε και στην Γαλλία με τον συνθέτη – DJ, David Guetta. Στην Ρωσία (που κυριαρχεί και στον χάρτη) ο πλέον διάσημος λογαριασμός ανήκει στην τηλεπερσόνα Ivan Urgant.

one-direction-press-couch-2015-billboard-650 new

H μοναδική χώρα, όπου λογαριασμός – πολιτικού – βρίσκεται στο απώγειο της δημοφιλίας του είναι αυτός του Αλβανού πρωθυπουργού (Έντι Ράμα) ενώ στην Βουλγαρία ο πιο διάσημος λογαριασμός είναι αυτός του παλαιστή (Μίροσλαβ Μπαρνίασεβ) και στην Τουρκία του κωμικού (Τσεμ Γιλμάζ).

Τέλος, στην περίπτωση της Ρουμανίας στην πρώτη θέση κατατάσσεται η τραγουδίστρια, ηθοποιός & φιλάνθρωπος (IΝΝΑ), στην Ουκρανία η Ρωσοουκρανέζα τραγουδίστρια (Vera Brezhneva) και στη Δανία η τενίστρια (Caroline Wozniacki).

ιννα new