Το επικρατέστερο σενάριο για την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών

445

Το σενάριο για διενέργεια των πρόωρων εκλογών στις 7 Ιουλίου προκρίνεται ως το επικρατέστερο , με βασικό επιχείρημα το ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 2 Ιουλίου.

Ενδεχομένως ωστόσο να υπάρχει και η επιδίωξη να εξασφαλιστεί περισσότερος χρόνος για την καλύτερη προεκλογική προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της κρίσιμης μάχης των εθνικών εκλογών, καθώς η “fast track” εκλογική διαδικασία δεν ευνοεί τον ηττημένο αλλά τον νικητή.

Χθες, οι επίσημες διαρροές μιλούσαν για 23 ή 30 Ιούνίου, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδειχναν να θεωρούν επικρατέστερο το δεύτερο σενάριο.

Σημειώνεται πάντως, ότι η 7η Ιουλίου είναι μια ιστορική μέρα για την χώρα, καθώς διενεργήθηκε το δημοψήφισμα του 2015, το ερώτημα όμως είναι αν επιθυμούν στην Κουμουνδούρου  να συνδυάσουν εκείνη την περίοδο με την ημερομηνία των εκλογών, καθώς η ανάγνωση του αποτελέσματος που έγινε από το Μαξίμου, διέσπασε ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τις τελικές αποφάσεις αναμένεται να τις πάρει ο πρωθυπουργός την ερχόμενη Κυριακή μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.