Τούρκος τζιχαντιστής ο βομβιστής της Κωσταντινούπολης

842

Μέλος της οργάνωσης ισλαμικό κράτος είναι  ο δράστης της επίθεσης αυτοκτονίας που αιματοκύλισε το Σάββατο το κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Πρόκειται για τον Μεχμέτ Οζτούρκ, 24 ετών γεννημένο στην πόλη Γκαζιαντέπ της Νότιας Τουρκίας, συμφωνα με τις αρχές που ταυτοποίησαν τα στοιχεία του με τη μέθοδο του DNA .

Mehmet-Ozturk-730x407

Η αστυνομία συνέλαβε τον πατέρα και τον αδερφό του δράστη προκειμένου να τους ανακρίνει. Ο πατέρας του Οζτούρκ κατέθεσε ότι ο γιος του είχε φύγει από το σπίτι του εδώ και καιρό, πήγε στην Συρία και κατετάγη στην τζιχαντιστική οργάνωση.

Μέχρι στιγμής  έχουν γίνει πέντε συλλήψεις για τη τρομοκρατική επίθεση, ενώ στρατιωτικός νόμος έχει επιβληθεί σε επτά επαρχίες. Για λόγους ασφάλειας έχουν απαγορευτεί οι εορτασμοί της γιορτής της άνοιξης (Newroz) σε αρκετές πόλεις, ενώ όπου έχουν επιτραπεί, οι αρχές έχουν σημάνει κόκκινο συναγερμό. Από την έκρηξη που σημειώθηκε στον μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο της Ιστικλάλ πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένου του δράστη και 36 τραυματίστηκαν.

 

Πρόκειται για την τέταρτη βομβιστική επίθεση που σημειώνεται φέτος στην Τουρκία.