Ελληνίδα φοιτήτρια στους τραυματίες του δυστυχήματος στην Ισπανία με 13 νεκρούς

795

Φοιτήτρια από το Βόλο ,23 ετών , είναι μεταξύ των τραυματιών του δυστυχήματος που έγινε την Κυριακή το πρωί στο Φρεγινάλς, 150 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελώνης και είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 13 νέοι και να τραυματιστούν άλλοι 34 επιβαίνοντες του λεωφορείου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η 23χρονη φέρει σοβαρά τραύματα αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή της. Κατά τις ίδιες πηγές η νεαρή είναι φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και βρέθηκε στην Ισπανία μέσω του προγράμματος Erasmus. Πρόκειται για την Ε.Κ., η οποία φέρεται αρχικά να μεταφέρθηκε μαζί με τους υπόλοιπους τραυματίες σε νοσοκομείο της περιοχής Τορτόζα, ενώ  το βράδυ διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης.

Το τουριστικό λεωφορείο , που μετέφερε φοιτητές από 20 χώρες,ανετράπη αφού πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπου συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα, τραυματίζοντας τους δύο επιβαίνοντες του οχήματος. Υπό άγνωστες ακόμη συνθήκες η μετωπική σύγκρουση με το ΙΧ έγινε μετά από απότομο ελιγμό στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Βαλένθια με τη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Ισπανίας Τζόρτι Τζάνε είναι πιθανόν ο οδηγός του λεωφορείου να αποκοιμήθηκε και έτσι να εξηγείται ο απότομος ελιγμός του λίγο πριν το δυστύχημα. Ισπανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο οδηγός είχε 17 χρόνια προϋπηρεσίας και ποτέ μέχρι την Κυριακή δεν είχε εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα.
Η πλειονότητα των επιβατών του λεωφορείου είχε εγγραφεί σε πανεπιστήμια της Καταλονίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, σύμφωνα με τον καταλανό υπουργό Εσωτερικών, Χόρδι Χανέ.Οι επιβάτες, άνδρες και γυναίκες, ήταν ηλικίας από 20 έως 32 ετών και προέρχονταν από 20 διαφορετικές χώρες.