Μουζάλας: Μακάρι να έρθουν Τούρκοι παρατηρητές στα νησιά

1179

 

«Διεθνή πρακτική» χαρακτήρισε ο Γιάννης Μουζάλας την παρουσία Τούρκων παρατηρητών στα ελληνικά νησιά, μετά την υπογραφή συμφωνίας για την επαναπροώθηση μεταναστών και προσφύγων.

«Μακάρι να έρθουν» τόνισε ο Υπουργός Μετανάστευσης «διότι η Τουρκία δεν θα μπορεί να αρνηθεί την αύξηση των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων καθώς ο Τούρκος παρατηρητής θα είναι παρόν στην καταμέτρηση μαζί με τους Έλληνες αλλά και τους εκπροσώπους της Frontex».

Αντίστοιχα θα υπάρχουν Έλληνες παρατηρητές και στα τουρκικά παράλια συμπλήρωσε ο κος Μουζάλας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Όλα θα είναι ισόποσα», είναι μια αμιγώς και μόνο τεχνική λεπτομέρεια η οποία δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει και δεν θα συνδέεται με κάτι άλλο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλοι καταλαβαίνουν ότι με αυτήν την πρακτική δεν αμφισβητείται η εθνική μας κυριαρχία εκτός βέβαια από τους αντιπολιτευόμενους και τους κακοπροαίρετους».

Αίσθηση προκάλεσε και η απάντησή του όταν ρωτήθηκε για τα προβλήματα συντονισμού που έχουν παρατηρηθεί.  «Το χάος στην Ειδομένη είναι ευθύνη της Ιστορίας, όχι της κυβέρνησης», είπε ο κ. Μουζάλας προσθέτοντας ότι παρατηρείται αυτό που συμβαίνει και στους σεισμούς αλλά στη συνέχεια το χάος μπαίνει σε τάξη.