Τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα και αύριο με πτώση της θερμοκρασίας

704

Καλημέρα σας , η ομπρελίτσα απαραίτητο αξεσουάρ σήμερα …. πάρτε και μια ζακετούλα ???? !! Πέρασμα στο Φθινόπωρο….. Γέφυρα Αρίστης , Ζαγόρι Ιωαννίνων … υπέροχα χρώματα και από κάτω ο Βοϊδομάτης (παραπόταμος του Αώου) με γάργαρα νερά “να τα πιεις στο ποτήρι ” Φωτό από τον Λεωνίδα Τζάνη στο skaikairos.gr !!

Σήμερα Πέμπτη  τοπικές βροχές και  σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά που από το απόγευμα βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα . Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα στην Κ Μακεδονία , τη Θεσσαλία , Α. Στερεά , Σποράδες και Εύβοια  Οι άνεμοι θα πνέουν Δ – ΝΔ   3 με 5 μποφόρ , από το βράδυ στο Β Αιγαίο θα γίνουν Βόρειοι και θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα Κεντρικά και Βόρεια έως 18 με 19 βαθμούς , και στην υπόλοιπη χώρα έως 23 με 24 βαθμούς  Την  Παρασκευή βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν  κυρίως στα Α και Ν , τα φαινόμενα που θα είναι τοπικά έντονα , βαθμιαία  θα εξασθενήσουν . Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα Β ορεινά  Η ένταση των ανέμων 4 με 6 μποφόρ και στο Β Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση Το Σάββατο  τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα Α Ηπειρωτικά  , την Κρήτη , το Ιόνιο και την Κυριακή στη Δυτική Ελλάδα  η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Κυριακή  καθώς θα επικρατήσουν και πάλι Νοτιάδες .

Αττική

Καιρός :  συννεφιά που γρήγορα θα αυξηθεί και θα σημειωθούν τοπικές βροχές , το μεσημέρι και παροδική καταιγίδα  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί  3 με 4 μποφόρ  Η θερμοκρασία  έως 23 βαθμούς

Θεσ/νίκη

Καιρός :  Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες  Άνεμοι  Α – ΒΑ   3 με 5 μποφόρ .  Η Θερμοκρασία  έως 18  βαθμούς