10 βήματα για να κάνετε το σπίτι σας πιο ρομαντικό

1027

Γράφει η Ελένη Καιρη, Σύμβουλος Αρμονίας του Χώρου(Το ελληνικό φενγκ σούι)

  1. Απαλλάξετε την είσοδό σας από συσσώρευση πραγμάτων, όπως παπούτσια, και διάφορα αντικείμενα αφημένα εδώ κι’ εκεί. Η είσοδος δεν είναι αποθηκευτικός χώρος, αλλά το στόμα τής κατοικίας. Κάντε την είσοδό σας όμορφη και ελκυστική, όπως δύο καλοφτιαγμένα και περιποιημένα χείλη, που σας υποδέχονται με ένα γλυκό φιλί.

 

  1. Αντί να τρώτε άτσαλα μπροστά στην τηλεόραση, καθισμένοι, όπως-όπως, με τα πόδια σε ένα τραπεζάκι, τι θα λέγατε να αρχίσετε μία «τελετή έρωτος» και να τρώτε στον χώρο τής τραπεζαρίας, με το φως των κεριών; Στρώστε το τραπέζι σας όμορφα, δεν χρειάζεται να κάνετε μεγάλη ετοιμασία. Ένα ωραίο τραπεζομάντηλο, με ταιριαστές πετσέτες, δύο ποτήρια κρασιού, δύο κεριά, και, ήδη, έχετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Η απαλή μουσική θα προσθέσει ρομαντισμό. Ακόμα και αν δεν τρώτε το βράδι, μπορείτε να πιείτε ένα ποτό στην ρομαντική σας τραπεζαρία. Γιατί να το βλέπετε μόνο σε έργα, κάντε το την καθημερινή σας πραγματικότητα και νοιώστε την διαφορά! Ο έρωτας θέλει μαγεία και μπορείτε να την δημιουργήστε με απλά πράγματα.

 

  1. Φροντίζετε την εμφάνισή σας. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι δεν αρκεί να κατακτήσετε ο ένας τον άλλον μία φορά στην ζωή σας. Μερικές ρομαντικές συναντήσεις δεν φτιάχνουν τα γερά θεμέλια για μία σχέση διαρκείας. Να θυμόσαστε ότι πρέπει να κατακτάτε ο ένας τον άλλον ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ! Αυτό είναι βασική αρχή της Αρμονίας του Χώρου για τον έρωτα.

Να φοράτε κάτι ελκυστικό, μην είσαστε πρόχειρα ντυμένες και ντυμένοι, ατημέλητες και ατημέλητοι, φροντίζετε τον εαυτό σας, όπως θα κάνατε στην πρώτη σας συνάντηση με την/τον σύντροφό σας. Μην αφήνετε τον εαυτό σας στην «σιγουριά» του γάμου η μίας μόνιμης σχέσεως. Μην ζείτε μέσα στην προχειρότητα. Ο,τιδήποτε γίνεται και εκφράζεται με προχειρότητα, σκοτώνει τον έρωτα. Μην κάνετε πράγματα, τα οποία δήθεν «βολεύουν.» Ευ ζην σημαίνει ποιότητα, έρωτας σημαίνει ποιότητα. Αν δεν καλλιεργείτε διαρκώς τις σχέσεις σας, θα μαραθούν σαν τα λουλούδια. Γιατί δεν ντυνόσαστε καλά, λίγο πιο βραδινά για το δείπνο σας, για να το απολαύσετε με λαμπρότητα και γοητεία; Ο έρωτας, προϋποθέτει την ομορφιά της κομψότητας και του στυλ, την ακτινοβολία όλης μας τής αύρας.

 

  1. Κοιτάξτε τι υπάρχει στο σπίτι σας, γενικότερα, σε πίνακες και διακοσμητικά αντικείμενα. Ο συμβολισμός είναι πολύ σημαντικός. Φροντίστε να έχετε απεικονίσεις και αντικείμενα, που δείχνουν κάτι χαρούμενο και ρομαντικό. Μην έχετε πράγματα, τα οποία δεν δημιουργούν ερωτική ατμόσφαιρα. Αποφύγετε ό,τι συμβολίζει μοναξιά, όπως ένα άτομο, ένα δένδρο ή ο,τιδήποτε άλλο απεικονίζεται μόνο του. Απεικονίσεις από την ανθισμένη Φύση θα προσθέσουν την γοητευτική της τρυφερότητα. Αποφύγετε καταθλιπτικούς και αλλόκοτους πίνακες. Η ερωτική ατμόσφαιρα απαιτεί σαφήνεια, αλλιώς ασαφής θα είναι και οι σχέσεις σας. Αποφύγετε επιθετικά αντικείμενα με αιχμηρές προεκτάσεις. Δημιουργούν συναισθήματα απειλής και συγκρούσεις.

 

  1. Ωραία φωτιστικά, δεν προσθέτουν μόνο ρομαντισμό στον χώρο, δραστηριοποιούν και επωφελή ενέργεια. Το είδος της ενέργειας στο σπίτι σας δημιουργεί και την πορεία της ζωής σας. Και ασφαλώς, θέλετε η ερωτική σας ζωή να είναι ωραία και συναρπαστική!

 Κάντε, γενικώς, όλο σας το σπίτι να πάλλεται από αισθησιασμό με τον κατάλληλο φωτισμό, ο οποίος παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά, τεχνολογικού τύπου φωτιστικά ούτε εκτυφλωτικούς λαμπτήρες ή προβολείς, που κάνουν τον χώρο να μοιάζει με οδοντιατρείο. Αν θέλετε ο έρωτας με τον αγαπημένο σας ή την αγαπημένη σας να αναζωπυρώνεται, προσέξτε το είδος του φωτισμού που χρησιμοποιείτε. Ο καλύτερος είναι ο κρυφός και ο έμμεσος.

 

  1. Κοιτάξτε τα χρώματα του σπιτιού σας. Αποφύγετε παντού το λευκό. Μόνο του είναι μονότονο, κουραστικό και έχει χαμηλή ενέργεια. Βάλτε περισσότερο χρώμα, το οποίο, εκτός από τους τοίχους, μπορεί να είναι σε κουρτίνες, σε έπιπλα, σε διακοσμητικά μαξιλαράκια. Το χρώμα δημιουργεί ατμόσφαιρα, θαλπωρή, έναν χώρο οικείο. Χρωματίστε την ζωή σας και κάντε το σπίτι να δονείται από ενέργεια.

Το κόκκινο και το ροδί, τα οποία είναι κατάλληλα για την τραπεζαρία και το σαλόνι ενισχύουν την ερωτική διάθεση. Το κίτρινο βοηθάει την επικοινωνία, το κροκί είναι ενεργειακώς ισχυρό και δημιουργεί και την αίσθηση ότι το σπίτι λούζεται στο φως τού ηλίου. Είναι κατάλληλο για το σαλόνι και την τραπεζαρία, όπως και το πορτοκαλί, επίσης δυνατό και χρώμα επικοινωνίας. Το βερικοκί, ζεστό και αισθαντικό ενδείκνυται, επίσης, για την τραπεζαρία και το σαλόνι.

 

  1. Κάντε το υπνοδωμάτιό σας μία ερωτική φωλιά. Τοποθετήστε τον κατάλληλο συμβολισμό, εδώ, πάντα, εις διπλούν. Ένα ζευγάρι που περπατάει στην ακρογιαλιά, δύο καρδιές, δύο κόκκινα κεριά, το «φιλί» του Γκούσταβ Κλιμτ, θα δημιουργήσουν μία ρομαντική, αισθησιακή ατμόσφαιρα στην πιο προσωπική σας γωνιά.

Κάντε αυτόν τον χώρο πιο ελκυστικό, με το κατάλληλο χρώμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βερικοκί, ροζ, το χρώμα της λεβάντας ή απαλό πράσινο. Λίγο κόκκινο, όχι στους τοίχους -στο υπνοδωμάτιο χρειαζόμαστε απαλά χρώματα, -σε μαξιλαράκια, στα φωτιστικά στα κομοδίνα, τα οποία πρέπει να είναι τα ίδια, ή λίγο στις κουρτίνες, θα δημιουργήσει περισσότερη ερωτική διάθεση, αν αυτή έχει μειωθεί.

Δεν είναι καλό να έχετε εικόνες στο υπνοδωμάτιο. Δημιουργούν ένα μοναστικό περιβάλλον και αποδυναμώνουν την ερωτική διάθεση.

Μπορείτε να προσθέσετε μία ιδιαίτερη πινελιά στον ερωτικό σας καμβά, καίγοντας, κατά διαστήματα, αισθησιακά αιθέρια έλαια στο υπνοδωμάτιό σας, όπως γιασεμί και τριαντάφυλλο ή κανέλλα, η οποία συνδέεται με την Αφροδίτη και πιστεύεται ότι κάνει τους ανθρώπους να κοιτάζονται στα μάτια. Αυτά μπορείτε, φυσικά, να τα καίτε και στο υπόλοιπο σπίτι. Ξέρετε τι αίσθηση δημιουργεί η ωραία μυρωδιά; Με αισθαντικές οσμές, αμέσως, αλλάζει η διάθεσή σας ακόμα κι’ αν τύχει να επιστρέψετε εκνευρισμένοι και κακοδιάθετοι.

Πολύ σημαντικό: Βγάλτε την τηλεόραση από το υπνοδωμάτιο, η οποία καταστρέφει την επικοινωνία. Αντικαταστήστε την με κάτι πιο όμορφο και θελκτικό. Μπορεί να είναι μία δική σας φωτογραφία σε μία τρυφερή στιγμή ή κάτι ανάλογο. Το ρόδι είναι ένα καλό σύμβολο για τον έρωτα. Είναι συσχετισμένο με την Αφροδίτη. Μπορείτε να τοποθετήσετε δύο ρόδια, υπάρχει ποικιλία. Ένα ωραίο αγαλματίδιο της Αφροδίτης είναι το κατάλληλο σύμβολο του έρωτα. Στην προκειμένη περίπτωση δεν χρειάζονται δύο – δύο σημαίνει ζευγάρι – η Θεά του κάλλους και τού έρωτα συμβολίζει την ένωση.

 

  1. Όλοι οι χώροι του σπιτιού είναι εξ ίσου σημαντικοί. Γι’ αυτό φροντίστε το λουτρό σας. Πρέπει να είναι σαν σαλονάκι και σε άριστη κατάσταση, να στέλνει δονήσεις ομορφιάς. Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο ή μικρό είναι. Δημιουργήστε την ατμόσφαιρα της χαλαρώσεως και του καλλωπισμού. Μπορείτε να κάνετε μπάνιο άλατος ή με αιθέρια έλαια, τα οποία μπορείτε και εδώ να καίτε, ιδίως αν δεν υπάρχει παράθυρο, καθώς και να ανάβετε μερικά κεράκια. Απολαμβάνετε την αναζωογόνησή σας, κάθε φορά, σε μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, η οποία θα σας προδιαθέτει ερωτικά. Σε ένα περιποιημένο λουτρό, όπου υπάρχει μία αισθησιακή ατμόσφαιρα χαλαρώσεως, ο Έρωτας χαίρεται. Διότι ο Έρωτας χρειάζεται παντού και πάντα καλλωπισμό, καλαισθησία και αισθησιασμό.

 

  1. Αποφύγετε σε όλους τούς χώρους της κατοικίας, την συσσώρευση αχρήστων πραγμάτων και τα πολλά αντικείμενα. Μην έχετε ούτε πολλούς πίνακες και φωτογραφίες ούτε πολλά διακοσμητικά, ιδίως στο υπνοδωμάτιο, ούτε πολλές φιάλες και φιαλίδια σε κοινή θέα στο λουτρό. Μόνο τα απαραίτητα. Τα υπερβολικά πολλά πράγματα δημιουργούν οπτική ακαταστασία και ο εσωτερικός μας κόσμος ασφυκτιά, κι’ ας μην το αντιλαμβανόμαστε πάντα συνειδητά, και μαζί του ασφυκτιά και ο έρωτας. Τα αρνητικά συναισθήματα τον ανακόπτουν και, τελικά, τον σκοτώνουν.

 

 www.hellenicfengshui.com