10 χρόνια φυλακή για τον Μπιλ Κόσμπι ζητά ο εισαγγελέας

716

Τη φυλάκιση για πέντε έως δέκα χρόνια για τον Μπιλ Κόσμπι σχετικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της Άντρεα Κονστάντ, το 2004, ζήτησε ο εισαγγελέας στη δίκη που διεξάγεται στην Πενσυλβάνια.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του 81χρονου ηθοποιού υποστήριξε ότι ο πελάτης του είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία για να εκτίσει ποινή σε φυλακή.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Κανείς» είπε χαρακτηριστικά στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας Κέβιν Στιλ, τονίζοντας ότι η ποινή που προτείνει είναι η κατάλληλη για τη σοβαρότητα των αδικημάτων που διέπραξε ο Κόσμπι αλλά και γιατί δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια για τις πράξεις του.

«Το κατάλληλο μέρος για τον κατηγορούμενο είναι η φυλακή και γι’ αυτό προτείνω τη μέγιστη ποινή» πρόσθεσε ο κ. Στιλ.Ο 81χρονος ηθοποιός κατηγορείται ότι έδωσε χάπια στο θύμα του με αποτέλεσμα αυτή να λιποθυμήσει πριν αυτός να την κακοποιήσει ενώ ήταν αναίσθητη.

Πρόκειται για τη μοναδική υπόθεση από τις 60 καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του Κόσμπι που κατέληξε στην απαγγελία κατηγοριών κατά του αφροαμερικανού ηθοποιού.

Ο δικηγόρος του Κόσμπι, αντίθετα, υποστήριξε ότι ο πελάτης του θα πρέπει να μείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό. «Ένας άνδρας ηλικίας 81 ετών που καλά-καλά δεν μπορεί να δει, δεν αποτελεί κίνδυνο για κανένα παρ’ εκτός για τον εαυτό του» είπε ο Τζόζεφ Γκριν.

Η τελική απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σήμερα με τον δικαστή Στίβεν Ο’Νιλ να πρέπει να αποφασίσει και εάν θα χαρακτηρίσει τον Μπιλ Κόσμπι σεξουαλικά επικίνδυνο, πράγμα που θα σημαίνει ότι ο 81χρονος θα πρέπει να ενημερώνει συνέχεια την αστυνομία για το πού βρίσκεται.