5 τροφές που θα ξυπνήσουν το μεταβολισμό σου!

1470

Συνήθως οι περισσότερες δίατες σου λένε τι πρέπει να αποφεύγεις και όχι τι να τρως, ώστε να αυξήσεις το μεταβολισμό σου χάνοντας περισσότερα κιλά.

Η ενεργοποίηση του μεταβολισμού είναι αυτό που θα σε οδηγήσει στο χάσιμο κιλών πολύ πιο εύκολα. Αντί λοιπόν να παιδεύεσαι χρόνια προσπαθώντας να χάσεις 5 κιλά, με τις σωστές τροφές θα χάσεις τα κιλά αυτά σε 1-2 μήνες.

Χυμός λεμονιού
Μπορείς είτε να προσθέτεις λίγες σταγόνες λεμονιού στο νερό σου πριν από κάθε γεύμα, είτε να προσθέτεις λεμόνι στη σαλάτα ή το ψάρι σου, ή ακόμα μπορείς και να πίνεις ένα ποτήρι νερό με χυμό λεμονιού με το που ξυπνάς κάθε πρωί. Το λεμόνι βοηθάει στην πέψη ενώ επίσης ρίχνει τα επίπεδα ζάχαρης στο αίμα σου.

Κανέλλα
Η κανέλλα επαναφέρει ισορροπία στα επίπεδα ζάχαρης στο αίμα σου, ενώ επίσης βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Επίσης προστατεύει τα δόντια σου από τη ζάχαρη και φυσικά βελτιώνει αισθητά το μεταβολισμό σου. Νέες έρευνες έχουν δείξει πως η κανέλλα σε συνδυασμό με το μέλι προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου.

Κεφίρ
Η ξινή γεύση κάποιων τροφίμων καταστρέφει τα δόντια σου, δημιουργώντας νέες εισόδους βακτηρίων στο έντερό σου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την πρόσληψη περισσότερων θερμίδων από τις τροφές που τρως. Το κεφίρ βοηθάει στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, προστατεύοντας τον οργανισμό και βελτιώνοντας το μεταβολισμό.

Πιπέρι καγιέν
Το πιπέρι καγιέν βοηθάει στο κάψιμο θερμίδων αλλά και στην καταπολέμιση της πείνας. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σκέτο στα φαγητά ή να φτιάξεις κάποιες σως ή ακόμα και ροφήματα. Μία καλή συνταγή δυναμωτικού ροφήματος είναι να ανακατέψεις αβοκάντο, γάλα καρύδας και λίγο πιπέρι καγιέν!

Λάδι ή γάλα καρύδας
Το λάδι και το γάλα καρύδας βελτιώνουν πολύ το μεταβολισμό και βοηθούν στην προστασία του εντέρου από διάφορα βακτήρια. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε ροφήματα ή ακόμα και στη μαγειρική σου.

 

πηγή: faysbook.gr