“Το Δηλητήριο” για 4η χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη

1260

Το συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ “Το Δηλητήριο” του Καταλανού συγγραφέα Ροντόλφ Σιρέρα, μετά από 3 χρόνια επιτυχίας και 100 παραστάσεις, επιστρέφει για 4η συνεχή χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη από 20 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 19.00.

Τι γίνεται όταν η Τέχνη αντιμετωπίζει την Εξουσία; Είναι ο άνθρωπος καλός εκ φύσεως; Ποια είναι τα όρια της υποκριτικής; Πόσο διαφέρει το θέατρο από την πραγματική ζωή; Τελικά με τι αναμετράται ο άνθρωπος;

Γαλλία λίγο πριν την επανάσταση. Ο Μαρκήσιος καλεί έναν διάσημο ηθοποιό στην έπαυλή του, με σκοπό να αξιοποιήσει την υποκριτική του τέχνη ως μέσον που θα τον οδηγήσει στην αλήθεια. Ο ηθοποιός εγκλωβίζεται μέσα σ’ ένα πλέγμα κοινωνικών και θεατρικών συμβάσεων και οδηγείται σε αδιέξοδο. Το είναι και το φαίνεσθαι, η πραγματικότητα και η ψευδαίσθηση εναλλάσσονται με καταιγιστικούς ρυθμούς, καταλήγοντας σε μια «δηλητηριώδη» σχέση: μια αναμέτρηση ζωής και θανάτου. Είναι άραγε το ένστικτο της επιβίωσης ισχυρότερο από το ένστικτο του ηθοποιού; Ο Σιρέρα με συνεχείς ελιγμούς οδηγεί τον θεατή σε διαρκή αποπροσανατολισμό σχετικά με το τι είναι αλήθεια και τι ψέμα.

Παίζουν: Δημήτρης Πετρόπουλος, Διονύσης Σάββας

Συντελεστές
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πετρόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας

Παραστάσεις
Κάθε Κυριακή στις 19.00 έως 29/1/2017

Εισιτήρια
Γενική είσοδος 10 ευρώ, ανέργων οαεδ/ατέλειες 5 ευρώ

Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 8, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικός)
Τηλ. 210.3428650