Στον Αργύρη Πανταζάρα το βραβείο «Δημήτρης Χορν»

1450

Στον Αργύρη Πανταζάρα το βραβείο «Δημήτρης Χορν»

Στον Αργύρη Πανταζάρα το βραβείο «Δημήτρης Χορν»
O φετινός νικητής του βραβείου «Δημήτρης Χορν», Αργύρης Πανταζάρας  

Τον χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν παρέδωσε ο Μιχάλης Σαράντης στον φετινό νικητή του βραβείου, Αργύρη Πανταζάρα. Ο ηθοποιός ανέφερε ότι το ποσό του βραβείου «Δημήτρης Χορν» θα διατεθεί για την σίτιση και περίθαλψη των προσφύγων και για την κάλυψη αναγκών στα σχολεία.

Τέσσερις ηθοποιοί διεκδικούσαν το βραβείο για την καλύτερη ερμηνεία νέου άνδρα ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου στην απονομή που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο Θέατρο Χορν.

Ο Αργύρης Πανταζάρας απέσπασε την τιμητική αυτή διάκριση για την ερμηνεία του στον μονόλογο ΑΩ σε διασκευή και σκηνοθεσία δική του (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής), για τον ρόλο του Τρελού στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ Βασιλιάς Ληρ, σε σκηνοθεσία Τομάζ Παντούρ  (Πειραιώς 260) και για τον ρόλο του στον Ρήσο του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Ο ηθοποιός αφιέρωσε, όπως είπε, το βραβείο στον Λευτέρη Βογιατζή και στη φίλη του Έλλη.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο in.gr o κ. Πανταζάρας είχε περιγράψει με τα εξής λόγια τη συνεργασία του με τον Λευτέρη Βογιατζή: «Νόμιζα ότι το θέατρο θα ήταν μια προσωρινή περιπέτεια κι ότι κάποτε θα μου περνούσε. Μέσα από τα μάτια του είδα ότι η περιπέτεια τώρα αρχίζει. Μου αποκαλύφθηκε ότι η μελέτη και η έγνοια για τον κόσμο βρίσκει καταφύγιο στην τέχνη κι αυτό δεν τελειώνει όταν κατεβαίνεις από τη σκηνή αλλά σε ακολουθεί παντού. Σφυρίζει ακόμα στα αυτιά μου το μυστικό για την ανάσα που χρειάζεται η σκηνή ώστε να επιτρέπεις τους θεατές να βλέπουν μέσα από σένα κι όχι εσένα».

Μιλώντας, ακόμη, για το μεγαλύτερο δίλημμα με το οποίο καλείται να έρθει αντιμέτωπος ένας ηθοποιός, είχε δηλώσει: «Ψωμί ή τέχνη. Ένα αισχρό δίλημμα στο οποίο καλείται ο νέος ηθοποιός να επιλέξει ανάμεσα σε δύο στοιχεία εξίσου ζωτικής σημασίας».

Να σημειωθεί ότι η απονομή του ετήσιου επαμειβόμενου «Βραβείου Δημήτρης Χορν», ξεκίνησε το 2001 με πρωτοβουλία του Σταμάτη Φασουλή και χρηματοδότηση του Γιάννη Χορν. Πρόκειται για τον σταυρό που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή.

Το βραβείο «Δημήτρης Χορν» διεκδικούσαν φέτος και οι Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Κωνσταντίνος Γώγουλος και Γιώργος Παπαγεωργίου.

πηγή: in.gr