6 υποψηφιότητες για τα βραβεία Emmy η υπέροχη δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου

981

Έξη υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Emmy κέρδισε η υπέροχη τελετή έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων,  το καλοκαίρι του 2015 στο Μπακού που εντυπωσίασε εκατομμύρια θεατές.

Η τελετή στο Μπακού με τον τίτλο «Origins» συνδύασε την υψηλή αισθητική με την σύγχρονη τεχνολογία, οργανώνοντας μια μοναδική ιστορική αφήγηση της χώρας.

Οι υποψηφιότητες

Στην κατηγορία «Σκηνοθεσία» (outstanding directing special class) υποψήφιοι είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Greg Breakell, με τους Τίνα Παπανικολάου και Louise Story να ακολουθούν ως βοηθοί σκηνοθέτη.

Για την καλλιτεχνική διεύθυνση και τα σκηνικά (outstanding art direction / set decoration / scenic design), το βραβείο διεκδικούν οι Δημήτρης Παπαϊωάννου και Θανάσης Ντεμίρης (σκηνική διεύθυνση) και οι Michael Curry (art director) και Nicholas Mahon (σχεδιασμός σκηνικών).

Για την πρωτότυπη μουσική σύνθεση που «έντυσε» την τελετή έναρξης ανάμεσα στους υποψήφιους βρίσκονται οι Θεόδωρος Κουρεντζής και Βαγγελίνο Κουρεντζής (Outstanding Music Direction and Composition).

Οι Robert Dickinson και Travis Hagenbuch (σχεδιασμός φωτισμών) και οι Charles Dabezies και Ted Wells (διεύθυνση φωτισμών) είναι υποψήφιοι στην κατηγορία «Outstanding Lighting Direction».

Ο Άγγελος Μεντής και η Yashi (σχεδιασμός κοστουμιών) και η Paula Ryan (υπεύθυνη κοστουμιών) είναι υποψήφιοι στην κατηγορία «Outstanding Costume Design / Styling».

Το «Origins» είναι ακόμη υποψήφιο για τη ζωντανή και ηχογραφημένη μίξη ήχου (outstanding live and direct to tape sound mixing) με το βραβείο να διεκδικούν οι Cristian Kaestner, Paul Koemans, Richard Sharrat, Dino Suceska, Scott Willsallen καθώς και ο Justin Arthur.