7 “φυσικοί” τρόποι για ζεστά πόδια & χέρια…!

3289

Γράφει ο Κώστας Λάσκαρης

 


Η κακή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να επηρεάσει άτομα όλων των ηλικιών και σε γενικές γραμμές εκδηλώνεται πρώτα με εμφάνιση χαμηλής θερμοκρασίας σώματος στα άκρα (χέρια και πόδια), αφού λιγότερο αίμα φτάνει εκεί για να τα θερμάνει.

Υπάρχουν διάφορες αιτίες που συμβάλλουν και συντείνουν στην – κακή κυκλοφορία του αίματος – και η πιο κοινή αφορά…τα μη – υγιή αιμοφόρα αγγεία & υπερβολικό χρόνο αδράνειας ή ακινησίας (καθιστική ζωή).

 


Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αυξήσετε τη σωματική σας δραστηριότητα. Αλλά, αν δεν έχετε το χρόνο και την ενέργεια γι’ αυτό, δοκιμάστε να ακολουθήσετε μερικές από τις παρακάτω συμβουλές.


 

  • Νερό

Η επαρκής πρόσληψη νερού είναι… απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Ενυδατώνει όλο το σώμα, ενισχύει την πέψη & βελτιώνει την παροχή θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα.

Εάν ασκείστε τακτικά, μπορεί να χρειαστεί να αυξήσετε τη συνολική κατανάλωση νερού.


Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, ένας ενήλικας πρέπει να πίνει 1,5 με 2 λίτρα νερό την ημέρα.


 

  • Πιπέρι καγιέν

Η καψαϊκίνη… το δραστικό συστατικό στο – πιπέρι καγιέν – διεγείρει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα και στα όργανα σας. Επιπροσθέτως, ενισχύει τα… τοιχώματα των αρτηριών & των αγγείων σας.


 

ανακουφίζει επίσης από τα συμπτώματα που συνδέονται με…την κακή κυκλοφορία του αίματος, όπως: ο πονοκέφαλος, τα κρύα πόδια και το μούδιασμα στα άκρα.


 

  • Αγριοκάστανο

Τα οφέλη για την υγεία από το αγριοκάστανο είναι ευρέως γνωστά, ειδικά για τη θεραπεία της… κακής κυκλοφορίας του αίματος.


Το δραστικό συστατικό που περιέχει, η εσκίνη (aescin), όχι μόνο μειώνει τη φλεγμονή, αλλά επίσης ενισχύει τα… τριχοειδή αγγεία.


 

  • Τζίντζερ (πιπερόριζα)

 

Συμβάλλει στην… τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος. Οι ενώσεις που περιέχει αυξάνουν… τη θερμοκρασία του σώματος, η οποία, κατά συνέπεια, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.


Η τακτική κατανάλωση τζίντζερ εμποδίζει το σχηματισμό – θρόμβων αίματος – στο    σώμα, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο… καρδιαγγειακών παθήσεων.


 

  • Αιθέρια έλαια τζίντζερ, κανέλας και δεντρολίβανου

Τα αιθέρια έλαια βασίζονται στο γεγονός ότι αυτές οι ουσίες – “ανοίγουν” – τα τριχοειδή αγγεία, διευκολύνοντας έτσι…τη ροή του αίματος προς την επιφάνεια του δέρματος.


Έχει θερμογενετική επίδραση στο σώμα


 

  • Ιχθυέλαιο

Αυτό το έλαιο είναι ιδιαίτερα επωφελές για την απομάκρυνση του… λίπους από τα τοιχώματα των αρτηριών και έτσι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.


 

Το ιχθυέλαιο αυξάνει την HDL την καλή χοληστερόλη


 

  • Σκόρδο

Τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση σκόρδου είναι πολλά. Αυτό το καταπληκτικό λαχανικό συμβάλλει στην… καλή κυκλοφορία του αίματος, μειώνει την αρτηριακή πίεση και αποτρέπει τη συσσώρευση αιμοπεταλίων.


Επιπλέον εμποδίζει το σχηματισμό πλάκας στις αρτηρίες μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο… αθηροσκλήρωσης.


 

Να σημειωθεί ότι…

  • Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Nutrition το 2006, το σκόρδο έχει πολλαπλά ωφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία.