Μεθυσμένο ψωμί

1734

Yλικά

500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο μπουκάλι μπύρα (500 ml)
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. μέλι
1/2 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1/2 φλ. κεφαλοτύρι
λίγο ελαιόλαδο
λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

1. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το τυρί και το καρύδι και περιχύνουμε με τη μπύρα.

2. Με κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά, ώστε να γίνουν σαν το μείγμα του κέικ. Αδειάζουμε σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα για ψωμί.

3. Αλείφουμε ελαιόλαδο στην επιφάνεια, ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

4. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στην κάτω σχάρα στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά.

5. Αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά στην φόρμα κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα για να στεγνώσει και να μην νοτίσει.

Συμβουλές: Χρησιμοποιούμε μακρόστενη φόρμα μήκους 30 εκατοστών. Ο χρόνος ψησίματος στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις είναι 1 ώρα περίπου. Αν θα ψήσετε στον αέρα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς Κελσίου και αφήστε να ψηθεί για περίπου 45 λεπτά. Αφού ψηθεί το ψωμί και ροδίσει, το βγάζουμε από τη φόρμα με προσοχή και το αφήνουμε σε σχάρα ή πάνω σε πετσέτα να στεγνώσει η υγρασία του. Το κόβουμε μετά από 20 λεπτά.

 

πηγή: argiro.gr