Υλικά
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1 κ.γ ελαιόλαδο
80 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
50 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κύβους
1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
80 γρ. φρέσκο σπανάκι
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
4 μεσαία αυγά, χτυπημένα
1 κ.σ. γραβιέρα, τριμμένη
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C στον αέρα.
2. Λαδώνουμε με ένα πινέλο τον πάτο και τα πλαϊνά ενός πυρίμαχου σκεύους (20*25 εκ.) και ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά να πάει παντού.
3. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
4. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια μας και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
5. Προσθέτουμε το ζαμπόν, το φρέσκο κρεμμύδι, το σπανάκι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό μέχρι το σπανάκι να χάσει τελείως τα υγρά του.
6. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
7. Ανακατεύουμε ελαφρά και αφαιρούμε από την φωτιά.
8. Μεταφέρουμε στο πυρίμαχο σκεύος προσέχοντας να μην χαλάσουμε την κρούστα της φρυγανιάς. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα κολλήσει η ομελέτα στο σκεύος μας.
9. Τέλος, προσθέτουμε προσεκτικά και τα αυγά.
10. Ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά.
11. Αφαιρούμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί μας.
πηγή: akispetretzikis.com