Γράφει η Μιράντα Παπαδοπούλου
Υλικά
300 γρ. ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς
300 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 πιπεριά τσίλι
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
10 φύλλα βασιλικό φρέσκο
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με την πιπεριά για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Πολτοποιούμε στο μούλτι το ελαιόλαδο μαζί με τα φύλλα του βασιλικού. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε τα καλαμαράκια και το λάδι με τον βασιλικό και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή Επιτυχία!