Τα μπιφτέκια φούρνου είναι ένα απλό και καθημερινό φαγητό για όλη την οικογένεια. Μετά από αρκετές δοκιμές σε διάφορες συνταγές, έχω καταλήξει στην πιο απλή συνταγή για νόστιμα και ζουμερά μπιφτέκια.
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (λάπα ή ελιά)
2 κρεμμύδια
μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί
φρυγανιές
1 αυγό
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε σε ένα λεπτό σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε τα περισσότερα υγρά.
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και κρατάμε 1 χούφτα από την ψίχα.
Τρίβουμε σε ένα πολυκόφτη multi λίγες φρυγανιές και κρατάμε και εδώ 1 χούφτα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το ψωμί, το τριμμένο κρεμμύδι, την τριμμένη φρυγανιά, πολύ λίγη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε καλά, χωρίζουμε σε 6-8 ίσα μέρη και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια στον φούρνο στους 200 °C στον αέρα για 30-40 λεπτά ή ακόμα καλύτερα στο γκριλ του φούρνου πάνω σε μία σχάρα για 10 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά.
Προσοχή, αν τα ψήσετε στο γκριλ θα πρέπει από κάτω να βάλετε ένα ταψί με λίγο νερό για να μην λερωθεί ο φούρνος σας.
πηγή: alwayshungry.gr