Αστρονομικό ποσό ζητάει ο Ουίλιαμ για τις τόπλες φωτογραφίες της Κέιτ

1016

Το ζεύγος ζητά επταψήφιο ποσό αποζημίωσης για τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν από 5 χρόνια κατά τη διάρκεια διακοπών στη Γαλλία.

Αγωγή εναντίον γαλλικού περιοδικού κατέθεσαν οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Κέιτ της Αγγλίας ζητώντας αστρονομική αποζημίωση για την δημοσίευση τόπλες φωτογραφιών της δούκισσας του Κέμπριτζ, από τις διακοπές του ζεύγους πριν από περίπου 5 χρόνια στη Γαλλία.

Δικηγόρος του γαλλικού περιοδικού Closer αποκάλυψε ότι το πριγκηπικό ζεύγος ζήτησε ως αποζημίωση 1,3 εκατομμύρια λίρες κατά την διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας με τους παπαράτσι που έβγαλαν τις επίμαχες φωτογραφίες στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μαζί με τους εκδότες και τους υπεύθυνους του εντύπου το οποίο τις δημοσίευσε.

Ο πρίγκηπας Ουίλιαμ και η Κέιτ δεν παρέστησαν στην δίκη αλλά ο δικηγόρος που τους εκπροσωπούσε μίλησε για “πολύ μεγάλες φωτογραφίες” οι οποίες τραβήχτηκαν με τηλεφακό.

Αίσθηση προκάλεσε το νομικό επιχείρημα του δικηγόρου του περιοδικού, ο οποίος είπε ότι οι φωτογραφίες που αναδημοσιεύτηκαν σε ολόκληρη την Ευρώπη – όχι όμως και τη Βρετανία – “δείχνουν μια θετική εικόνα του ζεύγους”.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες.

Πηγή: thetoc.gr