Ρομαντισμός με γαλλικό άρωμα

11

Ο ανερχόμενος βιολονίστας Ιωάννης Νίκολης πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στις 12:00, έχοντας ήδη χαράξει μια εντυπωσιακή πορεία με διεθνείς διακρίσεις, σπουδές κοντά σε κορυφαίους δασκάλους, αλλά και ενεργή συμμετοχή σε νεανικές συμφωνικές ορχήστρες διεθνούς εμβέλειας. Με συνοδοιπόρο στο πιάνο τη διακεκριμένη Svetlana Karpunkina, παρουσιάζουν ένα απαιτητικό πρόγραμμα με επίκεντρο τον ύστερο ρομαντισμό, με ιδιαίτερη έμφαση στη γαλλική σχολή.

Από το εκφραστικό Poème του Ernest Chausson και την «Μπαλάντα» του Ysaÿe – μια από τις κορυφαίες στιγμές του ρεπερτορίου για σόλο βιολί – μέχρι τις δεξιοτεχνικές σπουδές του Scriabin και την ποιητική σονάτα του Franck, η συναυλία προτείνει ένα ευρύ φάσμα ύφους και εκφραστικότητας. Ένα μουσικό πρωινό που υπόσχεται να αναδείξει την τεχνική αρτιότητα και τη συναισθηματική ωριμότητα δύο ιδιαίτερων καλλιτεχνών.

Πρόγραμμα

Ernest Chausson
Poème, έργο 25

Eugène Ysaÿe
Σονάτα για βιολί σόλο σε ρε ελάσσονα, έργο 27, αρ. 3, «Μπαλάντα»

Aleksandr Scriabin
Σπουδές έργο 8, αρ. 2 & 7
Σπουδές έργο 42, αρ. 4 & 5

César Franck
Σονάτα για βιολί και πιάνο σε λα μείζονα

Συντελεστές

Βιολί: Ιωάννης Νίκολης
Πιάνο: Svetlana Karpunkina

Πληροφορίες για την εκδήλωση, στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: https://www.megaron.gr/event/ioannis-nikolis-violi-svetlana-karpunkina-piano/

Η προπώληση έχει αρχίσει

Τιμές εισιτηρίων 

8 € (εκπτωτικά)12 € 18 € 

Eισιτήρια 

210 72 82 333 megaron.gr