Φρίκη! Ο 14χρονος προσπάθησε να στραγγαλίσει το φίλο του πριν τον μαχαιρώσει θανάσιμα

1235

Δεν έχουν τέλος τα στοιχεία και οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως για την υπόθεση δολοφονίας του 14χρονου από τον συνομήλικό του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Κάτοικοι του χωριού μιλούν για ένα βίαιο παρελθόν που  του ανήλικου δράστη.
Όπως καταγγέλουν, ο 14χρονος τα προηγούμενα χρόνια σκότωνε σκυλιά και κουνέλια. Άλλες καταγγελίες αναφέρονται σε βιαιοπραγίες εναντίον συμμαθητών του. Σύμφωνα με τις μητέρες συμμαθητών του ο ανήλικος δολοφόνος ήταν ιδιαίτερα επιθετικός και προκαλούσε συχνά προβλήματα.

Μάλιστα, μια καταγγέλουοσα αναφέρει ότι είχε χτυπήσει και το δικό της παιδί, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια παρεξήγηση. Για το λόγο αυτό, είχε επισκεφθεί τη διευθύντρια του σχολείου, καθώς το περιστατικό είχε σημειώθεί στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου που φοιτούσαν. Τότε, ενημερώθηκε από τη διευθύντρια του σχολείου ότι είχαν συμβεί κι άλλα παρόμοια περιστατικά με αλλά παιδιά με αποτέλεσμα πολλοί από τους συμμαθητές να έχουν πρόβλημα με τον 14χρονο δράστη.

Άλλες καταγγελίες κάνουν λόγο για οπλοφορία του ανήλικου δράστη. Κάποιοι από τους κατοίκους του χωριού αναφέρουν ότι τον είχαν δει να κυκλοφορεί με κυνηγητικό όπλο στους δρόμους του χωριού, ενώ σύμφωνα με αναφορές άλλων η διευθύντρια του σχολείου είχε βρει σκάγια μεσα στην τάξη του.

Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί και το πόρισμα της ιατροδικαστού που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και εξέτασε το πτώμα του μικρού Τάσου. Σύμφωνα με την εξέταση που διενήργησε, το θύμα έφερε δύο επιπόλαια τραύματα από μαχαίρι σε μάτι και αυχένα, ενώ ο δράστης πριν κόψει την καρωτίδα του κολλητού του φίλου αποπειράθηκε να τον στραγγαλίσει.

Μετά την προθεσμία που πήρε τη Δευτέρα από τους δικαστικούς λειτουργούς της Θεσσαλονίκης ο 14χρονος δράστης θα οδηγηθεί και πάλι την Τρίτη ενώπιον του 5ου τακτικού ανακριτή, με τις διώξεις της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Ο δικηγόρος του δράστη Θοδωρής Σιμόπουλος δήλωσε: «Το παιδί έχει μετανιώσει και δεν έχει ακόμα καταλάβει τι έχει κάνει. Μου είπε ότι αισθάνονταν σαν περίγελος του σχολείου κι ότι δεν είχε προθεση να σκοτώσει το συμμαθητή του. Δεν έχει καταλάβει ότι όλη η κοινωνία είναι εναντίον του. Μου λέει ότι θέλει να πάει στο σχολείο και να πει στους συμμαθητές του ότι δεν είναι δολοφόνος».