Το σκορδάτο κοτόπουλο της Gladys

1383

Γράφει η Μιράντα Παπαδοπούλου

Υλικά
1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
½ κούπα χυμό πορτοκάλι
½ κούπα χυμό λάιμ
1 κ.σ. λευκό ξύδι
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ½ κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανι
1 κ.γ. κύμινο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα βαθύ σκεύος. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το χυμό πορτοκάλι, το χυμό λάιμ, το ξύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά.

Περιχύνουμε με αυτό τα κομμάτια από το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το ψήνουμε μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει η σάλτσα του, για 45 λεπτά περίπου.

Καλή Επιτυχία!