Κρέπες σουφλέ με πράσο και θυμάρι

1558

Γράφει η Μιράντα Παπαδοπούλου

Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ
160 ml γάλα
100 γρ. αλεύρι
30 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 αυγά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ
3 μέτρια πράσα ψιλοκομμένα
50 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. θυμάρι
½ κ.γ. γλυκάνισο
65 γρ. αλεύρι
380 γρ. γάλα
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
4 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
20 γρ. γαλέτα
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες σε ένα μπολ.

Φτιάχνουμε 5 κρέπες με διάμετρο 24 εκ. και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 20 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε τα πράσα για 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε το θυμάρι, το γλυκάνισο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ρευστή μπεσαμέλ. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την γραβιέρα, τους 4 κρόκους και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε σε αυτό το μίγμα τα σοταρισμένα πράσα και τα ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.( 5-6 λεπτά).

Ενσωματώνουμε την μαρέγκα στο μίγμα με τα πράσα ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα 24’ με αποσπώμενο πάτο, ρίχνουμε την γαλέτα και την απλώνουμε για να καλύψει όλη την επιφάνεια της φόρμας.

Τοποθετούμε μια κρέπα στον πάτο και απλώνουμε από πάνω ένα τέταρτο από το μίγμα με τα πράσα.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλες οι κρέπες.

Βουτυρώνουμε την επιφάνεια του σουφλέ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Καλή Επιτυχία!