Αγριότητες στη Βέροια για τους πρόσφυγες – Τους «υποδέχθηκαν» με γουρουνοκεφαλές

747

 

Με επεισοδιακό τρόπο «υποδέχθηκαν» κάτοικοι της Βέροιας τους πρόσφυγες και μετανάστες, που πείστηκαν από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να μεταφερθούν από την Ειδομένη στο κέντρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου δίπλα στο χωριό Αγία Βαρβάρα.

Κάτοικοι που δεν θέλουν τους πρόσφυγες στην περιοχή τους, συγκεντρώθηκαν και  τους αποδοκίμασαν. Η διαμαρτυρία διήρκησε περίπου 15  λεπτά και στη συνέχεια άνοιξαν το δρόμο και επέτρεψαν τη διέλευση του λεωφορείου.Κάποιοι «θερμόαιμοι» πέταξαν μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου δυο γουρουνοκεφαλές.

Κάποια στιγμή παραλίγο να δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο από την παρουσία του Βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ουρσουζίδη ο οποίος εμφανίστηκε στο χώρο λίγη ώρα πριν την άφιξη του λεωφορείου.Η εμφάνισή του πυροδότησε έντονες αντιδράσεις και κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους κινήθηκαν προς το μέρος του, επιχειρώντας να τον λιντσάρουν. Αμέσως επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και ο ίδιος, εμφανώς ξαφνιασμένος, βρήκε αμέσως καταφύγιο πίσω στην κλούβα. Και ενώ οι ψυχραιμότεροι προσπαθούσαν να εξομαλύνουν την κατάσταση, κάποιος πέταξε μια γουρουνοκεφαλή στην κλούβα, δημιουργώντας εκ νέου ένταση.